1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jogok és kötelezettségek az egészségügyben

A betegek jogai és kötelezettségei/Az orvosok jogai és kötelezettségei/Rezidensek erkölcsi jogai és kötelességei


Kiadó: Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Őszinte örömmel köszöntöm Önt ennek a kiadványnak az olvasójaként.
Örömöm oka kettős: egyrészt, mert az utóbbi időben egyre több alapítvány, más civil szervezet, beteg-egyesület tartja mind... Tovább

Előszó

Őszinte örömmel köszöntöm Önt ennek a kiadványnak az olvasójaként.
Örömöm oka kettős: egyrészt, mert az utóbbi időben egyre több alapítvány, más civil szervezet, beteg-egyesület tartja mind fontosabbnak az úgynevezett betegjogok megismerését, illetve megismertetését; másrészt, mert az állampolgárok - legyenek akár betegek, akár egészségesek - egyre nagyobb súlyt helyeznek személyes és kollektív jogaik megismerésére és ami még fontosabb: érvényesítésére.
Úgy is lehet fogalmazni, hogy a társadalom egyes szereplői egyre tudatosabban élik mindennapi életüket, következésképpen egyre tudatosabban vesznek részt az egészségügy működésében is. Ez a fejlett, demokratikus alapokon nyugvó társadalmak tapasztalata szerint döntő módon járul hozzá egy mindenki számára jobb egészségügy kialakításához és működéséhez.
Az új egészségügyi törvény megalkotására többek között éppen azért volt szükség 1996-97-ben, mert a magyar társadalom lényegében minden szférája megújult az 1990-es rendszerváltást követően, de az egészségügy csaknem változatlan maradt. Vagyis minden megváltozott az egészségügy környezetében a demokratikus átalakulást követően, de az ellátórendszer legfontosabb szereplőinek viszonya, az azt rendező jogszabályok nem haladtak a korral, már nem feleltek meg az alkotmányos igényeknek, az átalakult társadalom elvárásainak, a tudományos és a technológiai fejlődés jelentette új kihívásoknak és utoljára ugyan, de nem utolsósorban nem segítették elő az egészségügy korszerűsítését, a valóban beteg - pontosabban ember - központú átalakulását Vissza

Tartalom

A betegek jogai és kötelezettségei3
Az orvosok jogai és kötelezettségei17
A hallgatók jogai és kötelességei33
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv