1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Könnycseppek

Költemények

Szerző

Kiadó: "Őstehetségek"
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 47 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Változatos időket élünk. Az események gyors egymásutánja a perceket szinte évekké avatja. Minden tudományág haladása a szemünk előtt oly felfedezéseket hoz létre, ami nemrég még a mesék birodalmába... Tovább

Előszó

Változatos időket élünk. Az események gyors egymásutánja a perceket szinte évekké avatja. Minden tudományág haladása a szemünk előtt oly felfedezéseket hoz létre, ami nemrég még a mesék birodalmába tartozott. Ami tegnap még csak a költők képzeletvilágában létezett, ma már valóság. Ha holnap valaki az élet összes titkait felfedné, amiken ezer éveken át, hiába törte sok bölcs a fejét: talán azon sem csodálkoznánk.
Ifj. Németh István költőtársam is belépett a csodatevők táborába és az újatalkotás egészen eredeti ágát sajátította ki magának. Ő a könnycseppekből készít költeményeket. - Sírni senki sem szeret, de ha a körülményei rákényszerítik: kénytelen vele.
Vannak üres könnyek, megszületnek egy kis lelki felindulásból, vagy esetleg tetetésből, számításból: az ilyen könnyek gyorsan, nyomtalanul el is tűnnek, nem kár értük.
Vannak értékes, mélykönnyek, talán nem is a szemmirigyekből, hanem a lélekből fakadnak. Megtaláljuk benne: a megnemértés fájdalomkönnyeit, a csalódott szerelmes bánatkönnyeit, az életütötte seb néma könnyeit, az együttérzés vigaszkönnyeit. Lehet a sírásnak derűsebb oka, mert tudunk még örömfakasztotta szivárvány könnyekről és a honfi érzés sírvavigadásáról is.
De ki tudná a könnyek végtelen sorát itt felsorolni, tenger telene meg velük. Csak pár csepp van itt összegyűjtve, elrendezve belőlük, hogy Ifj. Németh István lelkébe betekintést nyujtsanak és a hasonló gondolkodású olvasó lelkét pár percre megenyhítsék, kínos gondolatait elringassák és eléje a boldogság látszatát varázsolják, ahova - sajnos - csak akkor jutunk el, ha már az egész élet könnytengerén keresztülgázoltunk. Ezt elkerülni nem lehet, nem is kell, mert hiszen a könnycseppek életünk minden állomásának határmesgyéi.
Ilyen határállomás ifj. Németh István életében is ez a verskötet, mely nem ok nélkül viseli a Könnycseppek címet.
Lovag Sándor Vissza

Ifj. Németh István

Ifj. Németh István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ifj. Németh István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv