1.035.387

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Névsor a postahivatalokról (fiókpostákról) és a lakott helyekről

Lezárva: a PO. É. 1967:9. számával

Szerkesztő

Kiadó: Közlekedési Dok. Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 671 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Tudnivalók a névsor használatához
A Névsor azokat az adatokat tartalmazza, amelyek a postaküldemények, táviratok és távbeszélgetések helyes díjazásához, irányításához,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Tudnivalók a névsor használatához
A Névsor azokat az adatokat tartalmazza, amelyek a postaküldemények, táviratok és távbeszélgetések helyes díjazásához, irányításához, kézbesítéséhez, valamint az ellenőrzéshez a postahivatalok számára nélkülözhetetlenek.
Az adatok általában hivatalos célt szolgálnak. A küldemények helyes címzéséhez szükséges, továbbá az egyes helyek fekvésére vonatkozó adatokról azonban az érdeklődő ügyfeleknek tájékoztatást kell adni.
A könyv öt részből áll.
I. rész: a postahivatalok és fiókposták névsora,
II. rész: utcanévsor,
III. rész: az ország lakott helyeinek névsora,
IV. rész: az ellenőrző számok jegyzéke,
V. rész: a díjnégyszög számok jegyzéke.
Az I. rész a postahivatalok és fiókposták nevének ABC rendjében a postai és távközlési szolgálati ágak jellemző adatait tartalmazza. Azok a postahivatalok, amelyeknél a megjegyzés hasábban a kézbesítésre vonatkozó rövidítés nincs, általános felvételi és kézbesítő szolgálatot látnak el, de a csomagokat nem kézbesítenek házhoz.
A csomagok házhoz kézbesítését végző postahivatalok neve után e hasábban "Csg." jelzés van. Nem expressz csomagok házhoz kézbesítési díját tehát csak ezekhez a hivatalokhoz szóló csomagoknál lehet a feladáskor leróni.
Ha ugyanabban a helységben több postahivatal működik, a levélpostai küldeményeket és utalványokat házhoz kézbesítő hivatalt a megjegyzés hasábban olvasható "K" jelzés mutatja. Ha a távirat kézbesítést nem az egyesített kézbesítést végző hivatal végzi, úgy Tk", ha pedig a távirat kézbesítési idő nem azonos a szolgálati jelleggel, úgy "Tk" és időpont megjelölésre utaló jelzés van." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv