1.035.511

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Természetjáró versenyek rendezése

Szerző

Kiadó: Sport Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 133 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyarországon a természetjárás már mintegy 70 éves múltra tekinthet vissza. A nép széles rétegeiben azonban csak a felszabadulás után terjedt el. Azelőtt nálunk a természetjárás, vagy másszóval... Tovább

Előszó

Magyarországon a természetjárás már mintegy 70 éves múltra tekinthet vissza. A nép széles rétegeiben azonban csak a felszabadulás után terjedt el. Azelőtt nálunk a természetjárás, vagy másszóval turistaság fogalma alatt főleg a magashegyi turistaságot értették. Külföldön már más értelemben használták ezt a szót. "Turisták"-nak nevezték azokat is, akik kedvtelésből, ismeretszerzésvágyból járták a vidéket, városokat, országokat, hogy azok népeit meglátogassák, megismerjék.
Nálunk a turista, illetve természetjáró forgalma csak a hegyek között járót, a hegymászót, ha nem is kifejezetten az alpinistát jelentette. Így mi ma mindazokat, akik szórakozásból, kedvtelésből járják a hegyeket, erdőket, turistáknak, természetjáróknak nevezzük.
Nálunk nincsenek áthatolhatatlan őserdők, félelmetes sziklafalak, az örök hóhatár fölé emelkedő csúcsok, gleccserek. Hazánk éghajlata kedvező, ritkán tombolnak életveszélyes viharok, ritkán van dermesztő hideg és országunk sűrűn lakott. Így a természetjárás nálunk nem olyan veszélyes, mint sok más országban. Viszont nálunk is vannak, akik szeretik a magas hegyek veszélyeit és keresik azt a férfias küzdelmet, amit a természet erőinek legyőzése jelent. A természetjárás veszélyeiből nálunk csak egyetlen maradt, ez pedig az eltévedés veszélye. Ha valaki nem tud jól tájékozódni a terepen, eltéved, vagy ahogy a természetjárók mondják "elkever". Ez ha nem is jelent közvetlen életveszélyt, de kellemetlenné tehet egy túrát. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A terep kiválasztása6
Az útvonal előkészítése és az állomások elhelyezése9
Az utasítások elkészítése15
Különféle feladatok és utasításba adásuk27
A versenyek szervezése29
A versenyek értékelése52
A versenyek ellenőrzése67
A természetjáró versenyek fajai72
Versenyek87
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv