1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Szászvárosi Róm. Kath. Polgári Iskola értesítője az 1923-24. tanévről

Anuarul scoalei medii rom. cat. din orastie anul scolar 1923-24.

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Szászváros
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím: A Szászvárosi Róm. Kath. Polgári Iskola értesítője
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Román  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Közli: Dr. Baloghné Bukát Ilona igazgató. Nyomatott a Szászvárosi Könyvnyomda Részvény-Társaság gyorssajtóján, Szászváros.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ismét elmult egy iskolai év: életeteknek, kedves Gyermekek, mindannyiszor fontos fordulópontja. Az a kis fehér papirlap: a bizonyitvány, melyet ma reménykedve avagy félve vesztek át, sokkal többet... Tovább

Előszó

Ismét elmult egy iskolai év: életeteknek, kedves Gyermekek, mindannyiszor fontos fordulópontja. Az a kis fehér papirlap: a bizonyitvány, melyet ma reménykedve avagy félve vesztek át, sokkal többet jelent, mintahogy talán gondoljátok. Hisz számot ad arról, hogy 10 hosszú hónapon keresztül mint használtátok fel a tanítás és nevelés kinálta alkalmakat, tanubizonyságot tesz arról: mint teljesítettétek kötelességteket.
Minden embernek vannak kötelességei: nagynak, kicsinek egyaránt. Ezeket teljesitenünk kell, ha célunkat el akarjuk érni. A Teremtő szabta célszerűségbe pedig mindnyájunknak bele kell illeszkednünk, ha a léthez, az élethez jogot formálunk. - Mindenki csak annyit ér, amennyire betölti azt a helyet, mely neki az emberek társaságában: a társadalomban jutott; senkisem tarthat számot egyéni értékelésének nagyobb mértékére, mint amennyire teljesiti kötelességeit. A kötelességtudás, a kötelességteljesítés az az egyedüli valami, ami minden körülmény között megnyugvással és jólérzéssel tölti el lelkünket. Ez varázsol - gond és bánat közepette - derűt arcunkra, ez tesz kedvessé bennünket Isten és az emberek előtt. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv