1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kékes televízió

Használati utasítás


Kiadó: Villamossági-, Televízió- és Rádiókészülékek Gyára
Kiadás helye: Székesfehérvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal és fényképekkel illusztrálva. Műszakirajz melléklettel. Használati utasítás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A KÉSZÜLÉK ISMERTETÉSE

A »Kékes« tizenkétcsatornás, egynormás, 43 cm-es képátmérőjű 90 fokos eltérítésű képcsővel rendelkező TV készülék.
»Tizenkét csatornás« kifejezés alatt azt értjük, hogy a... Tovább

Előszó

A KÉSZÜLÉK ISMERTETÉSE

A »Kékes« tizenkétcsatornás, egynormás, 43 cm-es képátmérőjű 90 fokos eltérítésű képcsővel rendelkező TV készülék.
»Tizenkét csatornás« kifejezés alatt azt értjük, hogy a különböző csatornák beállításával több adó műsora vehető az esetben, ha a vevőkékészülék működtetési helyéhez közel több adóállomás van (legfeljebb kb. 100-200 km körzetben az adóállomás energiájától és a domborzati viszonyoktól függően).
Az egynormás kivitel azt jelenti, hogy a készülék a kelet-(OIR)-euró„ pai szabványú adások vételére alkalmas.
A készülékbe beépített csatornák megoszlását az 5. oldalon levő táblázat tünteti fel.
A Kékes« a jelenlegi legkorszerűbb vevőcsövek és kapcsolási elvek felhasználásával készült. 18 elektroncső, 1 képcső és 4 germániumdióda összesen 32 csőfunkciót lát el. Ezek között megemlítjük a távolsági vételhez elengedhetetlenül szükséges speciális zajszegény, feszített rácsú PCC 88, a 90 fokos eltérítéshez szükséges PL 36, illetve EY 86 vevőcsövet és a statikus fókuszállású AW 43-80 képcsövet. A kapcsolási sajátosságok között utalunk- az intercarrier rendszerű megoldásra, az impulzált automatikus erősítésszabályzásra, az alapszint átvitelre és a stabil szinkront biztosító, fázisösszehasonlításon alapuló közvetett szinkronizálásra.
A készülék kitűnő hangminőségét 160-as BaFe szélessávú Koncert hangszóró biztosítja.
A helyes beállítást a néző által szabályozható, szokásos kezelőszerveken kívül a hátlapon kivezetett függőleges amplitúdó, függőleges linearitás felül és alul, beállító szervek, valamint a gyárilag beállított fókusz és a vízszintes eltérítés amplitúdója biztosítják.
A készülék 220 V egyen- és váltófeszültségről működtethető. Más váltófeszültség alkalmazása esetén megfelelő transzformátort kell közbeiktatni.
Kedves Vásárlónk! Itt jegyezzük meg, hogy a »Kékes« televíziónál a korszerű konstrukciós megoldások megtartása mellett mód nyílt a készülék méreteinek csökkentésére, a 43 cm-es képcső pedig olyan lakásokban bizonyul előnyösnek, ahol a szoba kis méretei miatt a nézők cca 2 m távolságra kívánnak elhelyezkedni a készülék ernyője előtt.
Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy jó vételhez megfelelő jó antenna szükséges! Távolsági vétel esetén az egyes csatornákra méretezett tetőantenna használandó. Helyi adó vételéhez az esetek nagy többségében szobaantenna is elégséges. Az antennabemenet 240 Ohm szimmetrikus. Az antennakiképzés közeli és távoli vételre egyaránt alkalmas. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv