1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gépkocsijavítás útközben

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím: Mindenes
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-322-305-9
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A legkorszerűbb, jól ápolt autónál is előfordulhat, hogy útközben leesik egy elektromos vezeték vagy meglazul egy csavar. Az ilyen jelentéktelen, de sok esetben üzemképtelenséget okozó hiba... Tovább

Előszó

A legkorszerűbb, jól ápolt autónál is előfordulhat, hogy útközben leesik egy elektromos vezeték vagy meglazul egy csavar. Az ilyen jelentéktelen, de sok esetben üzemképtelenséget okozó hiba elhárítása (mert javításnak aligha nevezhető) olyan természetes kell hogy legyen az autósoknak, mint a kibomlott cipőfűző megkötése a gyalogosoknak. sok esetben csak a segélykocsi megérkezése vagy rosszabb esetben az autó műhelybe szállítása után derül ki, hogy a hibát a helyszínen percek alatt meg lehetett volna szüntetni, ha a vezető ismeri a módját. Nincsen a világon olyan szervízhálózat, amely ezt az elemi tevékenységet el tudná látni. Nem véletlenül adnak a legdrágább autókhoz is szerszámkészletet. Viszont az is lényeges, hogy legyen velünk tartalék "cipőfűző", mert az a használat folytán vagy anyaghiba miatt elszakadhat. A gyárak csak tartalék kereket adnak.
Minden hiba kijavításához nem vihetünk megfelelő alkatrészt magunkkal, mert teljes biztonságot csak az nyújthatna, ha egy másik szétszerelt gépkocsit hurcolnánk magunkkal. Csak a legszükségesebb tartalék alkatrészeket szerezzük be. Ezek összeállítása nagymértékben függ a gépkocsi típusától, mert ez szabja meg, hogy melyek azok az alkatrészek, amelyekkel üzem közben baj szokott lenni, valamint attól, hogy milyen hosszú útra indulunk. Hosszabb útra, különösen olyan országba, ahol nincs alkatrészellátás, általában a következő alkatrészeket célszerű magunkkal vinni: ventillátorszíj, benzinszivattyú-membrán, benzinszivattyú-szelepek, megszakító érintkező, gyertya, transzformátor, kondenzátor, elosztópipa, elosztófedél, különböző izzólámpák, különböző biztosítók, gumiragasztó és foltok, tartalék tömlő.
Vissza

Tartalom

Bevezető1
Néhány szó a gépkocsi használatáról3
A benzinellátás hibájának megállapítása5
A benzintartály és a csővezeték hibái8
Törött csővezeték szükségjavítása11
Csőtörés a zárókúpnál11
Gyújtáshibák13
A primer áramkör hibái14
Van áram a gyújtótekercsnél17
Szekunder áramköri hibák20
A gyújtási sorrend21
Az elosztópipa repedése22
A gyertyák hibái22
Mit árul el a gyertya "arca"23
Gyújtásállítás24

Surányi Endre

Surányi Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Surányi Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv