1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Útravaló

Szegedi Szeminárium 2004

Szerkesztő

Kiadó: Szent Gellért Egyházmegyeközi Papnevelő Intézet
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím: Szent Gellért Egyházmegyeközi Papnevelő Intézet Évkönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Útravaló - ajánlásul
Még fél órám van a temetésig, kihasználom az időt. Elindulok öreg paptestvérem, atyai jó barátom sírja felé, megnézem: hogy van. Ez persze irónia: ő mindenképpen jól van,... Tovább

Előszó

Útravaló - ajánlásul
Még fél órám van a temetésig, kihasználom az időt. Elindulok öreg paptestvérem, atyai jó barátom sírja felé, megnézem: hogy van. Ez persze irónia: ő mindenképpen jól van, ezért is szeretek vele beszélgetni. Igazat mond, felvidít.
- Hogy élsz? - kérdezi.
- Jól, igazán jól. Nem panaszkodom - mondom én.
- Sokat dolgozom, sokan keresnek fel.
- Nocsak! Volt nekem egy paptársam, aki a Szemináriumban tanított. Tőle származik a mondás: „Fijú! Amikor a lány ott áll a szószéked alatt és tapsol, nem Jézusnak tapsol, neked tapsol!"
Hogy megelőzzem a „hegyi beszédet", gyorsan megfelelek neki: - Szent Pál azt mondja, hogy „mindenkinek mindene lettem". Kérdezd csak meg tőle! - duzzogok.
- Igazad van: mindenkinek mindene a pap. Tehát te nemcsak a teológiát tudod, hanem érted a nép lelkét is, nem igaz? A munkásnak éppúgy tudsz maradandót mondani a vasárnapi prédikációdban, mint az egyetemi tanárnak? Valamennyire ismered a művészetet, nem pirulsz el, ha megkérdik: mi az, hogy gótika... És persze olvasol: ismered a magyar költőket - a múlt nagyjait éppúgy, mint saját korod vajúdó költőit... És ugye nemcsak pszichologizálsz, amikor gyóntatsz vagy lelki vezető vagy, mert ismered egyházad lelkiségi kincsestárát; azt a sok drágakövet, amit évszázadok halmoztak fel, hogy te készen adhasd másoknak. De kérdezhetném a zenét, vagy annyi mindent még. Ugye ebben is: mindenkinek mindene vagy?
- Amiről beszélsz, azt megvalósítani egy élet is kevés lenne - mondom neki lehorgasztott fejjel. (Kellett nekem idejönni...) Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Útravaló
Állapot:
880 Ft
440 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
konyv