1.035.431

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Termelésszervezés és ügyvitelgépesítés időszerű kérdései

Az 1962. októberében a Technika Házában rendezett Termelésszervezés és ügyvitelgépesités cimü bemutatón elhangzott előadások kéziratai alapján

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: KGM Műszaki Tájékoztató és Propaganda Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 218 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal. Megjelent 1000 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az MSzMP Központi Bizottságának a gépiparról hozott határozata ráirányitotta a figyelmet a termelés szervezettségére, és az ehhez szorosan kapcsolódó ügyviteli munkák korszerüsitésére és... Tovább

Előszó

Az MSzMP Központi Bizottságának a gépiparról hozott határozata ráirányitotta a figyelmet a termelés szervezettségére, és az ehhez szorosan kapcsolódó ügyviteli munkák korszerüsitésére és fokozottabb gépesitésére. Megszabta azoknak a feladatoknak alapelveit, amelyeket ezen a területen végre kell hajtani a szervezettség szinvonalának emelése érdekében.
A KGM Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézet - és a KGM Müszaki Tájékoztató és Propaganda Intézet 1962. őszén tartott ankéttal egybekötött bemutatóval azt a célt tüzték maguk elé, hogy a szakemberek részére, - akik a gépipar területén sokszor találkoznak különböző nehézségekkel - tájékoztatást nyujtsanak azokról a gépi és nem gépi szervezéstechnikai eszközökről, amelyek megkönnyitik, meggyorsitják és pontosabbá teszik a termelést, az ügyviteli adatok gyors feldolgozását és ezzel az ellenörző tevékenység hatékonyabbá tételét.
A KGM vállalatoknál végzett intézeti felmérések azt mutatják, hogy a szervezéstechnikai eszközökkel és gépekkel való ellátottság a KGM tárca területén nem kielégitő és szinvonalban el van maradva a hozzánk hasonló nagyságu szocialista államoktól. A lemaradás behozása nagyütemü fejlesztést kiván meg népgazdaságunktól, szakembereinktől még fokozottabb szakmai tudást igényel, hogy a meglévő és ujonnan beérkező gépek sokoldaluan legyenek felhasználva.
Amikor a szervezéstechnikai és termelésszervezési eszközök gyakorlati alkalmazására vonatkozó bemutatót egybekötöttük szakmai előadásokkal, azt a célt kivántuk elérni, hogy szakembereink részére segitséget nyujtsunk, nemcsak a gépek jobb kihasználása területén, hanem az irányitó munkában is.
Az ankét során elhangzott előadások, és maga a kiállitás hasznosnak bizonyult már azért is, mert a bemutatón és az ankéton résztvett szakemberek részéről nagyarányu érdeklődés nyilvánult meg az ujszerü feldolgozási rendszerek ismertetését tartalmazó előadások iránt.
Szakembereink kivánságának adunk helyt akkor, amikor jelen kiadványban ezeket az előadásokat összegyüjtve rendelkezésre bocsátjuk. Vissza

Tartalom

Előszó3
Bevezető5
Dömölki Zoltán: A termelés programozását, irányitását és ellenőrzését elősegitő gépi és nem gépi jellegü eszközök13
Dr. Kertész Miklós: A termelékenység növelésének uj utjai39
Kiss Zoltán: Az ügyvitelgépesités jelenlegi helyzete és továbbfejlesztésének lehetőségei a KGM területén109
Ugrai László: A gépipari vállalatok komplex ügyvitelgépesitésének fő iránya127
Ugrai László: A programozás néhány munkafázisának gépesitése szorzószerkezettel kapcsolat könyvelő automatán157
Bartók Tivadar: Gépipari vállalat müszaki és gazdasági ügyvitelének lyukkártya-rendszerü gépi feldolgozása, szöveges táblázógéphez kapcsolható elektronikus számológép alkalmazása esetén171
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv