1.035.166

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Szent József Intézet multja és jelene

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 231 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egy fekete-fehér képpel és egy kihajtható melléklettel. A címlap hiánya miatt a könyvészeti adatok nem beazonosíthatóak.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előrehaladott korunknak jogos követelménye, hogy a nyilvános társadalmi életre kiható minden intézménynek keletkezése, viszontagságai; ezekkel okozatilag összefüggő történelmi átalakulása:... Tovább

Előszó

Előrehaladott korunknak jogos követelménye, hogy a nyilvános társadalmi életre kiható minden intézménynek keletkezése, viszontagságai; ezekkel okozatilag összefüggő történelmi átalakulása: fejlődése vagy hanyatlása fel legyenek jegyezve, hogy az utókor méltányolni tanulja az alapitók áldozatait; a szervezők fáradozását, lássa küzdelmeinket, melyek a czél felé való haladás útjában megvivandók; ismerje társadalmi és erkölcsi helyzetünket.
E követelménynek hódolva lát napvilágot e szerény mű, mely legközelebbről azon ritka alkalomnak köszöni létét, hogy intézetünk újjászervezésének és szakadatlan működésének százados évfordulóját ünnepeltük.
Midőn ez ünnepélyes alkalom megérlelte e mű közrebocsátása iránt való elhatározásomat, alig mertem sejteni, hogy mily nehéz vállalatba fogtam. Ezt annál kevésbbé gondolhattam, mert intézetünk történetének megírásában Bedák Mátyás praefectus, kinek kéziratát kalauz gyanánt használtam, már 1884. évben volt úttörőm. A gyors egymásutánban fölmerült nehézségek azonban csakhamar föltárták helyzetemet. - Átéreztem azon kötelességet, hogy a történetíró ne Legyen kizárólag a hangya szorgalmának szolgai utánzója; annál kevésbbé legyen önmagából szálakat eregető pók: hanem méh, mely a százféle forrásból összegyűjtött anyagot földolgozva, mézet nyujt az embernek. Vissza

Lopussny

Lopussny műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lopussny könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv