1.035.515

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gépelemek, méretezési példák és tervezési segédlet II.

Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Kar/Kézirat

Szerkesztő

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 279 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. 6., változatlan kiadás. Megjelent 329 példányban. 164 fekete-fehér ábrával. Egy kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Gépelemek tantárgy tanulása során az anyag teljes megértésében és elsajátításában nagy segítség lehet az egyes anyagrészekhez kapcsolódó számítási példák megoldása. Hasonlóképpen igen jó módszer... Tovább

Előszó

A Gépelemek tantárgy tanulása során az anyag teljes megértésében és elsajátításában nagy segítség lehet az egyes anyagrészekhez kapcsolódó számítási példák megoldása. Hasonlóképpen igen jó módszer az anyag feldolgozására az egyes tervezési feladatok kidolgozása, elkészítése.
Ebben a jegyzetben összegyűjtöttük azokat a tervezési, számítási példákat, táblázatokat, szabványkivonatokat, tervezési segédleteket, amelyek útbaigazítást adnak az egyes feladatok megoldásához és az anyag gyakorlásául szolgálnak. Ezek a tervezési, méretezési példák nemcsak a tanulmányi munkában nyújtanak segítséget, hanem a későbbi mérnöki munkakör betöltése során felmerülő tervezési, méretezési problémákkal kapcsolatosan is tanácsot adhatnak. A példák egyben a nehezebben érthető anyagrészeket is megvilágítják.
A példák lényegében dr. Silbersdorff László: Gépelemek I-IV. című jegyzeteinek tárgyalási sorrendjéhez igazodnak, de néhány esetben a jegyzet egyes fejezeteit tovább bővítik, illetve további szempontokkal egészítik ki. Ebben a második részben foglalkozunk a gördülőcsapágyak, dörzshajtás, végtelenített hajtások, fogaskerekek, forgattyús hajtóművek, emelőgépelemek fejezetekkel, míg a gépelemek témakörének többi területeit a jegyzet I. rész tárgyalja. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv