1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kinematika és kinetika

Módszertani útmutató/Kézirat/Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: J 4-766. Megjelent 330 példányban. 58 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Műszaki mechanikai tanulmányaink során eddig a "Statika" és "Szilárdságtan" cimü tantárgyakat ismertük meg. Mindkét tantárgyban a testeket nyugalmi állapotukban vizsgáltuk. A következőkben a... Tovább

Előszó

Műszaki mechanikai tanulmányaink során eddig a "Statika" és "Szilárdságtan" cimü tantárgyakat ismertük meg. Mindkét tantárgyban a testeket nyugalmi állapotukban vizsgáltuk. A következőkben a műszaki mechanikának egy másik fontos részével ismerkedünk meg, amely a testek mozgási viszonyait és törvényszerűségeit vizsgálja. Ez a tananyag a "Kinematika és Kinetika". A kettős cim egyben a tananyag két részre való osztását is jelenti. Az első rész a Kinematika a mozgások törvényszerűségeit irja le, anélkül, hogy a mozgások okait kutatná, A második rész a Kinetika ugyancsak a mozgások törvényszerűségeit tárgyalja, de feltárja azokat az okokat is, amelyek következtében a szóban forgó mozgás létrejön.
A tananyagot Dr. Kozmann György "Kinematika és Kinetika" cimü jegyzete tartalmazza. A Módszertani Útmutató az esti és levelező hallgatók számára a módszeres tanulást hivatott megkönnyíteni.
A Kinematika és Kinetika tanulását megnehezíti a tárgy elméleti jellege, ami nagyobb matematikai felkészültséget igényel. Azért szükséges, hogy tanulás közben átismételjük a fontosabb matematikai tételeket. A tárgy tanulása az eddigieknél nagyobb figyelmet igényel, de a megértést nagyban elősegiti az, hogy a mindennapi életben és a gépészetben előforduló mozgásokat tanulmányozzuk. Nem nélkülözhetjük azonban a Statika eddig tanult fogalmait és tételeit sem. A fejlett statikai szemlélet a megértést nagyban elősegíti.
Vissza

Lengyel János

Lengyel János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lengyel János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv