1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ezer év vagy a magyar nemzet tragédiája (Tiltólistás kötet)

Harminckét képben

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Dr. Kántor E. Ödön
Kiadás helye: Sárvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 208 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kötet szerepel a Magyar Ideiglenes Nemzetgyűlés által 1945/1946-ban összeállított "Fasiszta szellemű, antidemokratikus és szovjetellenes sajtótermékek I-IV." címmel megnevezett zárolt könyvek tételes és hivatalos listáján. Kiadói, festett, aranyozott, egészvászon kötésben. Szinre alkalmazta, zenéjét szerezte és az énekek szövegét írta: Török I. Lajos. Történelmi bevezetést összeállította: Dr. Kántor E. Ödön. Ritka irredenta mű. Hungária Hirlapnyomda Részvénytársaság nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mielőtt e művet rendeltetésének betöltésére közkézre bocsájtanánk, össze akarjuk foglalni és kiemelni azon magasztos, szent célt, mely vezetett akkor, mikor e mű megírásába fogtunk.
Az 1000 éves... Tovább

Előszó

Mielőtt e művet rendeltetésének betöltésére közkézre bocsájtanánk, össze akarjuk foglalni és kiemelni azon magasztos, szent célt, mely vezetett akkor, mikor e mű megírásába fogtunk.
Az 1000 éves magyar nemzet akaratán kivül sodortatott a nagy világégés vérzivatarába és mindvégig dicsőséggel vivta élet-halál harcát. Miért?... Talán hatalmi érdek vezette volna? Nem! Becsületéért küzdött a magyar, mert nekünk nem célunk, de becsület kérdése volt az, hogy utolsó lehelletig kitartsunk s így legyőzetve, elvérezve az eredmény nem lehetett más, minthogy a félrevezetett nagyhatalmak jóváhagyásával belezuhantunk ellenségeink, éhes szomszédaink által megásott trianoni sírba. Elvéreztünk, megfogytunk, letörtünk, de meg nem haltunk! Az elevenen eltemetett magyar ki akar törni sírjából, mert 1000 éves szent hivatását folytatnia kell! Nem azért választotta ki Isten a maroknyi magyar népet a népek Oceánjából, nem azért tartotta fenn 1000 évig, hogy levegye róla áldó kezét s veszni hagyja most, mikor a nyugatot védő dicsőséges hivatása ismét feléled, bár most nem török, nem tatár, de a pokol seregei döngetik kapuját. Vissza

Emilius

Emilius műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Emilius könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv