1.035.768

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A sakktaktika titkai IV.

A középen rekedt király/Gyöngyszemek/A pozíciós áldozat

Szerző

Kiadó: Magyar Sakkpartner Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím: Sakk Sikerkönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-206-098-9
Megjegyzés: Átdolgozott és bővített kiadás. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A könyvről...
'A sakktaktika titkai' egy átfogó mű a sakk taktikájáról négy kötetben. A harmadik kiadás a nagysikerű német nyelvű 'Geheimnisse der Schachtaktik', illetve az angol nyelvű 'Tactical Targets in Chess 1-2' című könyvek ellenőrzött, átdolgozott és kiegészített változata négy kötetben. Az első kötet a kettős támadások különböző típusaival, illetve az ütegek és a kötések taktikai célú felhasználásával foglalkozik. A második kötet témája a gyalogátváltozás teljes rendszere, a figurák közötti együttműködési problémák és a mattfenyegetés mint taktikai eszköz. A kötetet az anyagi előnyszerzésre irányuló kombinációk összefoglaló példatára zárja le. A harmadik kötetet a döntetlent taktikai úton biztosító kombinációk vezetik be. Az ezt követő mattkombinációk közül az első típus az alapsor gyengeségét használja fel a mattadáshoz, majd a királyállás gyalogszerkezeti gyengeségei vezetnek a végleges vereséghez, míg a kötet utolsó fejezetében a támadó fél a királyállást védő tisztek... Tovább

Fülszöveg

A könyvről...
'A sakktaktika titkai' egy átfogó mű a sakk taktikájáról négy kötetben. A harmadik kiadás a nagysikerű német nyelvű 'Geheimnisse der Schachtaktik', illetve az angol nyelvű 'Tactical Targets in Chess 1-2' című könyvek ellenőrzött, átdolgozott és kiegészített változata négy kötetben. Az első kötet a kettős támadások különböző típusaival, illetve az ütegek és a kötések taktikai célú felhasználásával foglalkozik. A második kötet témája a gyalogátváltozás teljes rendszere, a figurák közötti együttműködési problémák és a mattfenyegetés mint taktikai eszköz. A kötetet az anyagi előnyszerzésre irányuló kombinációk összefoglaló példatára zárja le. A harmadik kötetet a döntetlent taktikai úton biztosító kombinációk vezetik be. Az ezt követő mattkombinációk közül az első típus az alapsor gyengeségét használja fel a mattadáshoz, majd a királyállás gyalogszerkezeti gyengeségei vezetnek a végleges vereséghez, míg a kötet utolsó fejezetében a támadó fél a királyállást védő tisztek hiányát, illetve a királyállást védő tisztek együttműködési problémáit használja ki. A negyedik kötet folytatja a mattkombinációk bemutatását a középen rekedt király elleni támadások eseteivel. A szisztematikus feldolgozást a sakktaktika minden területéről válogatott több mint 300 feladatból álló összefoglaló példatár zárja le. Ezt követi 12 gyöngyszem részletes elemzése, majd az eredetien új fejezet, a pozíciós áldozat. A négy kötetből álló sorozatot a példatár feladatinak megoldása zárja le.

A szerzőkről...
Pintér József nemzetközi nagymester, az olimpiai bajnokcsapat tagja, profi pályafutása mellett hosszú ideje foglalkozik sakkozók képzésével. Döntő része volt a pozíciós áldozattal foglalkozó fejezet megszületésében és a mű szakmai ellenőrzésében.
Pongó István évtizedeken keresztül tanította a sakkot mint tantárgyat általános és középiskolában. Nevéhez fűződik a rendszer kidolgozása és alkalmazásának bevezetése a gyakorlatban.
Könyvünk alkalmas mindazok számára, akiknek szándékában áll a sakkozói pályafutás, vagy már eljutottak valamilyen szintre ezen az úton. Haszonnal forgathatják azok az olvasók is, akik csak kellemes és tartalmas időtöltést keresnek. Reméljük, hogy fogadtatása hasonlóan pozitív lesz mint az angol vagy a német változaté. Őszintén hálásak lennénk a közvetlen kapcsolatfelvételért számára különböző kedvezményekkel is jár. Vissza

Tartalom

Tartalom 5
Előszó a harmadik kiadáshoz 6
Előszó 7
Bevezetés 9
Jelmagyarázat és az alapfogalmak használata 11
A középen rekedt király 13
A király az alapsor közepén 13
A király a tábla szélén 18
A király a tábla közepén 23
A középen rekedt király - Összefoglaló példatár 28
Összefoglalás 49
Összefoglaló példatár 50
Gyöngyszemek 107
A hosszú menetelés 108
Alapsortól alapsorig 109
Bécsi keringő 110
Sarokba szorítva 111
Királyok a tűzvonalban 112
A király új ruhája 114
"Egyet balra, egyet jobbra" 115
"Országomat egy lóért!" 116
Kergesd a királyt 118
Szkülla és Karübdisz 120
Vonalak és átlók 122
Elsöprő támadás 125
A pozíciós áldozat 130
Megoldások 181
Irodalom 222
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv