1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Paprikás ételek bográcsban

Paprika Dishes in Cauldron/Paprikaspeisen in Kessel

Fordító
Fotózta

Kiadó: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar konyha alapvető fűszere a paprika. A világhíres magyar gulyás és pörköltek elképzelhetetlenek nélküle, mint ahogy elképzelhetetlenek máshol termelt paprikával is. A paprika nem egyszerűen... Tovább

Előszó

A magyar konyha alapvető fűszere a paprika. A világhíres magyar gulyás és pörköltek elképzelhetetlenek nélküle, mint ahogy elképzelhetetlenek máshol termelt paprikával is. A paprika nem egyszerűen fűszernövény, hanem attól jóval több. A paprika termelési kultúra, a népművészet tárgya, sok ember megélhetése, a magyar gasztronómia egyik meghatározója, igazi hungarikum. Az európai gasztronómia divatirányzatai sem vették el igazi jelentőségét.
E kultúra megőrzése mindannyiunk önként vállalt és kellemes kötelezettsége. Úgy gondolom, a kalocsai paprikás ételek főzőversenyén összegyűjtött receptek - melyeket ezúttal is közreadunk - méltóképpen reprezentálják a magyar családok és gasztronómiai szakemberek találékonyságát és szeretetét az igazi magyaros konyha megteremtésében és fenntartásában. Véljük, hogy könyvünk nem hiányozhat a szakmai és a házi könyvtár polcáról, s kiadványunkat örömmel forgathatják a külföldi érdeklődők is. Jó étvágyat kívánok! Vissza

Tartalom

Előszó 5
Szállási pásztorpörkölt birkajavából 10
Kalocsai lakoma 12
Paprikaszedők főétke 16
Juhászok töltött káposztája 19
Csirkepaprikás csipetkével 22
Pincepörkölt gazdagon 24
Bácskai nyúlgulyás májgombóccal 26
Szüreti lencsegulyás 29
Szállási csülkös káposzta 29
Káposztás kecskepörkölt 32
Vaddisznópörkölt „Vadfalók" módjára 34
Halászlé filézett halból 36
Dunai halpaprikás halászmester módra 38
Duna-menti vegyes halászlé 40
Duna-parti gulyás 42
„Pityókás" lábszárpörkölt 44
Betyárpörkölt tarhonyával 46
Vegyes halpaprikás 48
Bakonyi harcsapaprikás fokhagymás tépett csuszával 50
Marhalábszár pörkölt 52
"Sóban-lében" lucskos káposzta füstölt csülökkel 54
Birkapörkölt - kun módra 56
Birkapaprikás 58
Zúzapörkölt kakasherével és gombával, tojásos galuskával 60
Zúzapörkölt 62
Szentandrási szarvasfilé vörösborban párolva, szarvasgombával ízesítve 64
Kecskepaprikás 66
Kecsegepörkölt 68
Babos káposzta 70
Marhapörkölt magyar szürkéből 72
Pulykazúza pörkölt
Aratási paprikás krumpli öregesen
Párolt tormalevélbe göngyölt húsgombóc csülkös káposztával 78
Kalocsai szűzpecsenye 80
Bikahere paprikás 83
Pikáns birkapörkölt „Pityka nudlijával" 86
Törpeharcsa-paprikás nyíradonyiasan 89
Pincepörkölt „Lajos bácsi" módra 92
Nemzeti tál (Piros - fehér - zöld töltött paprikák - paprikás mártásban)
Délibábos rónapörkölt 95
Időutazás 99
Honfoglaláskori csomboros árpagyöngy kása 100
Zöldelényes disznó nyelve, savanyú hosszú lében 102
Aprított tyúkfi tárkonyos lében, árpa gyöngyével ékesítve 102
Gyöketes nyuvasztott ökör, Apát urunk kedve szerint 102
Juhtúrós Csücsür 102
Vadlakoma Fővadász módra
Szüreti marhapörkölt 110
Betyáros borjúgulyás 112
Kecske nyárson 114
Jóféle pácz készítése 114
Paprikás pityóka 114
Szarvasgomba mártás 114
Hamuban sült pogácsa 114
Öreglebbencs 116
Székelykáposzta kakastaréjosan 116
Kossuth kifli 116
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv