kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Verlag Eugen Ulmer-HOGYF Editio |
---|---|
Kiadás helye: | Stuttgart-Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 144 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-8484-13-6 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 9 |
Pillantás a történelembe | 9 |
Jogászkodás-a sörről van szó | 11 |
Az eredeti extrakttartalom | 18 |
Az első sörfőzési kísérlet | 23 |
A sörkészítés anyagai | 28 |
A maláta | 28 |
A malátázás jelentősége | 28 |
A malátázás folyamata | 29 |
Malátázzunk saját magunk? | 31 |
A komló | 39 |
Az élesztő | 42 |
A sörfőzéshez használt víz | 45 |
A vízkeménység | 45 |
A víz lágyítása | 46 |
Pótanyagok | 51 |
A pótanyagok jelentősége | 51 |
Cukor | 52 |
Kukorica | 52 |
Rizs | 52 |
Zab | 52 |
Nyers gabona | 52 |
Malátakivonat | 53 |
Adalékok | 53 |
Az adalékok jelentősége | 53 |
Festő maláta | 53 |
Karamellmaláta | 54 |
Cukorszínezék (kulőr) | 55 |
Más adalékok | 56 |
A sörfőzés | 57 |
A maláta-víz-arány | 57 |
A darálás | 59 |
A cefrézés | 61 |
Elméleti alapok | 61 |
A bekeverés | 63 |
Infúziós eljárás | 65 |
Dekokciós eljárás | 66 |
Nyerstermény cefrézése | 68 |
A cefrézési munka eszközei | 68 |
A cefreszűrés | 78 |
A komlófőzés | 82 |
A komlószűrés | 85 |
A kihozatal számítása | 87 |
Az erjesztés | 89 |
A főerjedés | 89 |
Az utóerjedés | 93 |
A derítés | 96 |
A sör lefejtése | 97 |
Hordó vagy palack | 97 |
A lefejtés technikája | 98 |
Hordósör | 102 |
Palackozott sör | 104 |
Az apadás kiszámítása | 106 |
Sörreceptek | 108 |
A sörök csoportosítása | 108 |
A sörtípusok | 108 |
A sörfajták | 108 |
Búzasör | 110 |
Ósör (Altbier) | 111 |
Kölsch | 112 |
Világos ászoksör | 112 |
Pilseni | 113 |
Export, dortmundi módra | 113 |
Export világos, müncheni módra | 113 |
Export barna, müncheni módra | 114 |
Márciusi sör (Marzenbier) | 114 |
Baksör, világos | 115 |
Baksör, barna | 115 |
További német sörök | 116 |
Külföldi sörök | 117 |
A sörök értékelése | 118 |
Az érzékszervi vizsgálat | 118 |
Az analitikai vizsgálat | 121 |
Az extrakttartalom meghatározása | 121 |
A savfok | 122 |
A jódpróba | 123 |
Mikroszkópos vizsgálat | 123 |
Hibafelderítés | 123 |
A hiányosságok és hibák megszüntetése | 127 |
Fodrozó sör rátöltés | 127 |
Malátakivonat adagolása | 128 |
Tisztítás vegyi segédanyagokkal | 128 |
Habosítószerek alkalmazása | 129 |
Hideg komlózás | 130 |
Szárazjég adagolása | 130 |
Kezelés aktív szénnel | 130 |
Fertőzések kezelése | 131 |
Függelék | 134 |
A sörgyártás jogi alapjai | 134 |
Kivonat a Németországi Szövetségi Köztársaság söradótörvényéből | 134 |
Kivonat az élelmiszerrendeletből (Svájc) | 135 |
Kivonat az osztrák élelmiszerkönyvből | 136 |
Műanyagból készült eszközök használata | 138 |
Tárgymutató | 141 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.