1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Japán-magyar kisszótár

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Külkereskedelmi Főiskola
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím: Keleti füzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Japán  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 97-102. Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a kisszótár azok számára készült akik magyar anyanyelvűek, és valamilyen oktatási intézményben tanár segítségével alapfokon tanulnak japánul. Ezért szókészlete nem nagy (mintegy 1500 szó) és a... Tovább

Előszó

Ez a kisszótár azok számára készült akik magyar anyanyelvűek, és valamilyen oktatási intézményben tanár segítségével alapfokon tanulnak japánul. Ezért szókészlete nem nagy (mintegy 1500 szó) és a szavak jelentésének körét behatárolják az alapfok követelményei. Tehát nem olyan szótárról van szó, mely a szavak minden jelentését részletesen megmagyarázza. A nyelvtani magyarázatok fejezetét és a magyar nyelvű tárgymutatót is úgy állítottuk össze, hogy a japán nyelvvel most ismerkedők könnyen eligazodjanak benne. Azonban a japán nyelvet egyedül tanulók számára a magyarázat lehet, hogy nem elegendő.
E szótárat úgy a szókészlet, mind a nyelvtani magyarázat tekintetében bővítendőnek tartjuk. Előfordulhat néhány nyomdahiba, illetve nehezebben érthető rész is. Valószínűleg több helyen is szükség van javításra, kiegészítésre.
Végezetül köszönetet szeretnénk mondani a Japán Alapítvány Budapesti Irodája volt igazgatójának Doi Katsumának, és a Japán Külföldi Önkéntes Szolgálat Budapesti Irodája igazgatójának, Shiraishi Katsuminak, akik hosszú időn keresztül biztosítottak jó feltételeket munkánk végzéséhez, a Külkereskedelmi Főiskola tanárainak. Székács Annának, Sato Norikónak és Hidasi Juditnak, akik értékes tanácsaikkal segítettek a pontatlanságok kijavításában és a Seishin Joshi Egyetem Tanárának, Sakuma Katsuhikónak, aki kezdettől fogva figyelemmel kísérte és véleményeivel lelkesen segítette a könyv megszületését. Köszönetet mondunk még mindazoknak, akik hozzájárultak munkánk sikeres befejezéséhez. Vissza

Tartalom

tartalom 1
Előszó 2
A szófajokról 3
A szótár 4-77
A rajzok 79
A magyarázatok
1 Melléknevek 81-84
2 Igék 85-87
3 Számlálószavak 88
4 Nyelvi szokások 91-92
5 szavak 93
Magyar szavak jegyzéke 98-136
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv