1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sorsok... életek...

Védőborítós példány

Szerző

Kiadó: Renaissance Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 253 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Nagy Sándor nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szeretek gondolataimmal egyedül lenni. Órákig el tudok ülni egyhelyben, csendben, magambarogyva. Ilyenkor a gondolatok szárnyán repülök a magasba. Visszatekintek a múltba s kémlelem a jövő útjait.... Tovább

Előszó

Szeretek gondolataimmal egyedül lenni. Órákig el tudok ülni egyhelyben, csendben, magambarogyva. Ilyenkor a gondolatok szárnyán repülök a magasba. Visszatekintek a múltba s kémlelem a jövő útjait. Minél nagyobb a csend körülöttem, annál tisztábban tudom összefűzni gondolataimat. Merengésemből az utcáról felhallatszó lárma riaszt fel. Villamoscsilingelés, autótülkölés, mindenféle zaj, az élet zsivaja.
Önkéntelenül is arra gondolok, hogy milyen komolyan is veszik az emberek az életet. Hogyan loholnak ezen a furcsa életet adó és elvevő barna-fekete földön. Hogyan tülekednek, hogy bántják, marják egymást a pénzért. Hogy küzd mind az életéért, egy kis örömért, szeretetért, a darab kenyérért... S aztán, hogy hull vissza mind a rögbe egy idő multán. Milyen különös mindez. Van ebben valami ijesztő, valami valószínűtlen álomszerű.
Hogy mindannyian, akik most itt élünk a földön s mindaz, amit itt látunk magunk körül, eltűnik egykor nyomtalanul és sohasem tud meg rólunk senki semmit. Mintha nem is lettünk volna soha. Vissza

Fülszöveg

Ha Rónai Ernőt a "Krasznojarszk" című könyve után a magyar Remarquenak nevezték, akkor a Sorsok... életek... című könyve után legjobban a magyar Dosztojewszkij elnevezés illetné meg.
A Sorsok... életek... szereplői egytől-egyig mélységesen és megdöbbentően emberiek. Olvasás közben mind életre kelnek, s úgy hatnak az olvasóra, mintha mind régi kedves ismerőseink lennének. Az orvos röntgenszemével, a sebész biztos kezével nyúl bele Rónai az emberi lélek legelrejtettebb mélységeibe és hozza felszínre az elrejtett kis gyöngyszemeket, az emberi jóságot.
Megtörtént élmények különleges élettörténetek sorozata ez a könyv, mely úgy pereg az olvasó szeme előtt, mint egy Jurnál-Hiradó a mozi vásznán. Sajnálja az ember, hogy már vége van.
A nőknek különösen fog tetszeni ez a könyv, mert róluk ír és tesz benne hitvallást a szerző a nők iránti mélységes tiszteletéről.
A Sorsok... életek méltó írása rónai Ernőnek a Krasznojarszk kivételes tehetségű írójának.

Tartalom

Elöljáró5
Natasa9
Honvágy28
Egy vörös bál Krasznojárszkban37
A szépség átka47
Vasúti kaland52
Szenvedi bácsi59
Az apám65
Cicka úr71
Találkozás régi bajtársakkal76
Könyvvel a világ körül - Kolozsváron90
Arad96
Brassó100
Sepsiszentgyörgy106
Kézdivásárhely112
Marosvásárhely116
Ploesti121
Csehi kadét127
A Városmajorban148
A snájdig huszár152
Legyen szerencsénk ebédre156
Árok is van, gödör is van163
A legszebb férfi168
Amikor a cigány mulat170
Simi174
Hangtalan tragédiák178
Mindennapi történetek184
Beszélgetés egy asszonnyal200
Két anya209
Egy idős házaspár214
Egy férfi szerelmei220
Vallomás241

Rónai Ernő

Rónai Ernő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rónai Ernő könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sorsok... életek... Sorsok... életek... Sorsok... életek... Sorsok... életek... Sorsok... életek... Sorsok... életek... Sorsok... életek... Sorsok... életek... Sorsok... életek...

A védőborító kissé foltos, szakadozott. A borító enyhén sérült.

Állapot:
3.480 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv