1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Győr

Megjelent Győr város kettős felszabadulásának évfordulójára a Hazafias Népfront Városi Bizottsága és a Városi Tanács által rendezett győri napok alkalmából 1958. március 28-1958. április 6.

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Győr Város Tanácsa V. B.
Kiadás helye: Győr
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német   Francia   Orosz  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A felsorolt nyelvek mellett szlovákul is. 14 darab egész oldalas fekete-fehér fotóval illusztrált kiadvány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Duna-Rába-Rábca találkozásánál épült város, nagyon régi település. Időszámításunk előtt kb. 1400 évvel egy illyr nép vetette meg alapját. Tőlük a kelták foglalták el, akik lakóhelyüket... Tovább

Előszó

A Duna-Rába-Rábca találkozásánál épült város, nagyon régi település. Időszámításunk előtt kb. 1400 évvel egy illyr nép vetette meg alapját. Tőlük a kelták foglalták el, akik lakóhelyüket Arrabonának nevezték. E nevét megtartották a rómaiak is, akiknek közel 400 évig tartó uralma alatt a város jelentős katonai és kereskedelmi központtá emelkedett.
A rómaiak után a népvándorlás népei: gótok, hunok, longobárdok, végül az avarok birtoka lett. A honfoglaló magyarság felismerve a város kedvező földrajzi helyzetét, a Rába mentén húzódó nyugati védelmi vonal középpontjává tette. Történelmi szerepét az ország szerencsétlen mohácsi csatavesztése változtatta meg. Eddig Nyugat ismételt támadásai ellen védte az országot, ettől kezdve pedig Európa kultúrnemzeteinek védelmét kellett a végvár szerepében ellátnia a terjeszkedő török birodalom ellen. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv