1.040.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Varadinum-Emlékkönyv 1993

Szerkesztő

Kiadó: RMDSZ Bihar megyei szervezete-Királyhágómelléki Református Egyházkerület Tájékoztatási Szolgálata
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 104 oldal
Sorozatcím: Varadinum-Emlékkönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Történelmi időket élünk. Sorsformáló, tudatváltoztató históriás napokat. Olyan kort, amikor a jövőnk firtatása egyre inkább megköveteli megmaradt javaink felleltározását; amikor a holnaptervezés... Tovább

Előszó

Történelmi időket élünk. Sorsformáló, tudatváltoztató históriás napokat. Olyan kort, amikor a jövőnk firtatása egyre inkább megköveteli megmaradt javaink felleltározását; amikor a holnaptervezés kivitelezhetetlen örökségünk számbavétele nélkül, oly esztendőket amikor fel kell tudnunk térképezni mindent, amit magunkkal hozunk - mert csak így lehet esélyünk a sorsunkat meghatározó eredő időben megtörténő módosításhoz. Higgadt fanatizmussal, hamis ábrándokat ringató illúziók kergetése nélkül.
S ha az első VARADINUM-ünnepek alkalmával Nagyvárad magyarsága még a megmutatkozás izgalmával, a mindenkori kezdet megismételhetetlen méltóságával ülte meg egy évtizedeken át hátrább s egyre hátrább szorított közösség magára találásának hármas ünnepét, másodjára már ez a kezdeti eufória épp egy ilyen természetű metamorfózison átesve szervesült egy kevésbé látványos, de annál tudatosabb, a közösségi lét minden területét átfogni kívánó számbavétel rangos eseménysorozatává. Egy olyan helyzetfelmérő cselekedetté, ahol már korántsem az volt a lényeg, hogy „annyi balszerencse közt és oly sok viszály után" íme, még mindig létezünk, hogy „itt és most" ország-világ tudomására hozzuk, hogy „voltunk-vagyunk-leszünk", hanem ahol a látva-láttatás óhaja a „miből és miként élünk" feltérképezésének a szándéka mozdult el, s az előző év fesztivitása mellett a közvetlen találkozás, a valósággal való szembesülés, az információátadás kapott tettenérhető módon sokkal markánsabban körvonalazódott hangsúlyokat.
Ilyen volt a VARADINUM '93. Építkező, hagyományokat felelevenítő jövőben gondolkodó. Nem nélkülözve a látványos eseményeket sem - de legalább akkora jelentőséget tulajdonítva a műhely-jellegű megbeszéléseknek, a szakmai találkozásoknak, az értelmiségi együttgondolkodásoknak. A piros betűs ünnepek és a fekete betűs hétköznapok is egymást váltogatják a naptárainkon. Bizonyítéka mindennek ez a kötet.

Varga Gábor
az RMDSZ Bihar megyei elnöke Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem