1.035.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Francia művészeti alkotások kiállítása magyar magántulajdonból

Január 21 - február 11.

Szerkesztő

Kiadó: Gróf Almásy-Teleki Éva Művészeti Intézete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 58 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 30 fekete-fehér táblával illusztrálva. Légrády Testvérek R.-T. nyomdai műintézete nyomása, Budapest. Francia nyelvű előszóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Majdnem tizenegy éve már, hogy egy modern francia kiállítás alkalmából néhai Rózsaffy Dezső, a Szépművészeti Múzeumnak, sajnos, oly korán elhunyt őre, egész kis történeti visszapillantást adott a... Tovább

Előszó

Majdnem tizenegy éve már, hogy egy modern francia kiállítás alkalmából néhai Rózsaffy Dezső, a Szépművészeti Múzeumnak, sajnos, oly korán elhunyt őre, egész kis történeti visszapillantást adott a francia-magyar művészeti kapcsolatokról, amelyeket a kiállításnak - első ízben a világháború után - oly szerencsésen sikerült felélesztenie.
E művészeti kapcsolatoknak ezúttal egy más oldalát szeretnénk megvilágítani. Körülbelül száz éve már, hogy Franciaország valósággal a festők országává vált. Ha felsorolnánk például mindazokat a magyar művészeket, akik vagy magában Párisban lettek híressé, vagy pedig életük folyamán időnként oda zarándokoltak, hogy - eredetiségük feláldozása nélkül - megfürödjenek Páris friss, eleven és termékenyítő atmoszférájában, az annyira gazdag, változatos és annyira eredeti mai magyar művészetnek szinte teljes képét adnánk e pár sorban. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv