1.035.517

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Miskolci kirakat

Miskolc város látképe/Borsodi panoráma

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 115 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 25 cm
ISBN:
Megjegyzés: Rendkívül gazdag képanyaggal. Kiadói, zsinórfűzésű, haránt alakú, festett vászonkötésben. A fűzött kiadás színes, rajzos borítófedele belekötve. Korabeli hirdetésekkel. Készült Ludvig István könyvnyomdájában Miskolcon.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kezemben ennek az albumnak kefelevonataival, olvasom fejezetről-fejezetre a szerkesztő írását, jóleső érzéssel állapítom meg az igyekezetet: Miskolc minden értékét-szépségét bemutatni, ami csak van... Tovább

Előszó

Kezemben ennek az albumnak kefelevonataival, olvasom fejezetről-fejezetre a szerkesztő írását, jóleső érzéssel állapítom meg az igyekezetet: Miskolc minden értékét-szépségét bemutatni, ami csak van és fellelhető városunkban. Ügyeskedő rendezéssel úgy beállítani mindent ebbe a „Kirakat"-ba, hogy akinek kezébe kerül ez a könyv, vággyon - vágyakozzon Miskolcra jönni, látni - okulni és csodaszép környékének látásán felüdülni, új erőt szerezni az életküzdelemhez. Ez az album Miskolc és környékének nagyvonalú propagandája, de csak azt hirdeti, ami meg van, megfogható.
Invitáció ez a könyv. Arra csábítja a csonka Haza minden polgárát: jöjjön Miskolcra, más vidéket, hegyet-erdőt látni, megnézni egy más irányba fejlődött kultúrát. Egy várost, melynek lakói már az idősebb paleolith-korban iparral foglalkoztak (lásd a Múzeumban az avasi ősember „szerszámmunkáló" műhelyét és amelynek hinterlandjához tartozik ma a hazai nehézipar két pillére: a diósgyőri Vasgyár és Ózd, minthogy a közvetlen környékén van Miskolcnak a borsodi szénmedence, az ország legjelentősebb barnaszén vidéke is. Másrészt filléreken elérhető kényelmes alkalmatosságokon a határon túl is ismert tündérkastély: a lillafüredi Palotaszálló, vagy a bűbájos Tapolca-fürdő. Rövid turistaséta Miskolcról a Bükk vadregényessége és így tovább, mint végnélküli film vonul fel írásban, képben, rajzban a „Borsodi Panoráma - Miskolci Kirakat"-ban Miskolc és környékének minden bűbáj a-értéke.
Szórakozva tanulni lehet ezen a földdarabkán, melynek öszszefoglaló neve lehetne: Borsodország. Mindent megtalál itt a pihenni vágyó, testet-lelket gyönyörködtető vadregényes Bükkünk, a csonka ország legnagyobb és ápolt erdővidéke, gondosan kezelt turista utakkal, a tökéletesen felszerelt menedékházakkal, téli-nyári sportlehetőségekkel. Felső-Borsod ipartelepeivel, bányaüzemeivel tanulságos és egyben szórakoztató kirándulásokra ad módot. Az egész világon megbecsülésben áll már a Matyóföld ezer színnel ékes, régmúltból átmentett népművészeti, különleges népi kultúrája. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv