1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pókhálóban

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Cipico a szerb realista próza neves alkotói közé tartozik. Pókhálóban című műve (1909) az egyetlen regénye, s legjelentősebb alkotása is. A dalmáciai hegyvidék életét örökíti meg itt, a parasztság küszködését, nyomorát, az uzsorások és kereskedők erősödését, gazdagodását a századfordulón. A paraszti életforma - mely a dalmát hegyvidéken egyébként is sanyarú - válságba került ez idő tájt, mind súlyosabb terhek nehezedtek a parasztságra, az egyetlen kiutat az uzsorásoktól felvett kölcsönökben látják, amint azonban belekerülnek a pókhálóba, melyet ezernyi fondorlattal az uzsorások szőttek, nem tudnak többé szabadulni belőle, mind jobban belegabalyodnak, helyzetük mind kétségbeejtőbb. Mindent kockára tettek - s mindent elvesztettek.

Ivo Cipiko

Ivo Cipiko műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ivo Cipiko könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv