1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mesék Jézuskáról

Szerző

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hol volt, hol nem volt... így szoktak kezdődni a mesék. Képzelt alakok, mesebeli tündérek, hétfejű sárkányok, apró kis törpék, varázslók, boszorkányok szerepelnek bennük a megszemélyesített... Tovább

Előszó

Hol volt, hol nem volt... így szoktak kezdődni a mesék. Képzelt alakok, mesebeli tündérek, hétfejű sárkányok, apró kis törpék, varázslók, boszorkányok szerepelnek bennük a megszemélyesített állatok, maradak, fák, virágok birodalmában. Ennek a térképen meg nem rajzolható mesebirodalomnak életét más törvények irányítják, mint a mi földi tetteinkét: ott seprőnyélen is lehet repülni, a varázstrombita szavára tigrisek és leopárdok állnak csatasorba, hogy a tündrérkirály leányát megvédjék a hétfejű sárkány támadásától.
A mesék világában a kard huszár nélkül is hadakozik, a virág és fa emberi lélek nélkül is gondolkozik, beszélget. Itt varázsszóra láthatatlanná válik az ember, s az óriást egy kézlegyintéssel földre teríti a törpe. Csodálatos világ ez, olyan amilyen a valóságban nem létezik, de azért még sem idegen világ, mert a mesék mind a jóságnak és a szépségnek, a szeretetnek és békének a vitézei. S éppen azért, mert ilyenek, szeretjük őket. Szeretjük jóságukat és szinte fájó szívvel veszünk búcsút tőlük, amint a mesekönyv lapjainak utolsójával az ő diadalmas útjuk is befejeződik.
"Mesék, tündérek, ősszellemek, ne hagyjatok el bennünket! Tartsátok fogva képzeletünk boldog színképeit és alakítsatok SZERETET hordozóivá! Neveljétek belénk a ti lemondástokat, türelmességteket, tisztaságtokat és melegszívű embermentésteket. - Ne legyünk mi a romboló és gyújtogató pokoli erők szolgái, hanem a szenvedők és üldözöttek védő angyalai!"
Ebben a mesekönyvben a Kis Jézus játssza a főszerepet. A mezők, erdők, maradak, állatok, de mindenekelőtt a gyermekek Királya ül a képzelet csodás varázsparipáján és Ő mutatja meg a megváltói szeretet imára késztető birodalmát.
A mesékben a keresztény nemzet mesélő lelke hullámzik, és egy síró emberiség jobblétet sóvárgó álmodozása keres vigasztalást. - A Gyermek Jézus békéje és áldó szeretete kopogtat bennünk, vegyük észre érkezését. Legyünk csendben, mert az Ő kis diadalszekere nesztelenül suhog felénk, s ha lármázunk, nem vesszük észre, hogy Ő van itt. De akkor Ő tova robog, s talán soha többé nem kopogtat lelkünk kapuján.
"Jézuska, meséink dicső Királya, nyisd meg szívünket érkezésedre és parancsold meg, hogy jóságos Szíved birodalma ne csak mese, hanem valóság is legyen." Vissza

Tartalom

Hol volt, hol nem volt5
Mesék
Mária virágos rétje9
Akiszáradt pálmafa10
Útban a barlang felé12
A pásztorok tüze14
A két kis hópehely15
A szentjánosbogár17
Az öreg pásztor19
A hóvirág22
A tizenkét napkeleti bölcs23
A három ördög26
Megbűnhődött29
A csalogány30
Az útifű meséje32
Hogyan lett az oroszlán az állatok királya34
Az igazságosztó vízesés36
Az áldozatkészség jutalma37
Jézuska szalmája38
Az angyalok könnye41
A pókháló43
Vizet!44
A jó Isten megvédi az Ő Kedvenceit46
Jézuska könnye48
Gyermekláncfű eredete50
A piros virágok52
Ráchel53
A törtlábú bárányka55
Jézuska korsója56
A két óriás teknős59
A virágok jóslata61
A tizenkétéves Jézus három napja Jeruzsálemben62
Elbeszélések
Az aranyos trombita67
Jóska és Petike72
Miért örökzöld a fenyő?74
Levél Jézuskához77
Színjátékok
A két kis hópehely85
Készülődés a Mennyországban89
Vak Marika96
Évike babaszobája106

Rozsnyainé Nagy Edith

Rozsnyainé Nagy Edith műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rozsnyainé Nagy Edith könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv