1.035.178

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mechanika

A M. Kir. Állami Mechanikai és Elektromos Ipari Szakiskola tanulói és felső tanfolyamának hallgatói számára/Kézirat gyanánt

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 121 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat gyanánt. Fekete-fehér ábrákkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A mechanika az a tudomány, amelyik az erőkkel és az erőhatásokkal foglalkozik. Az erőknek egy testre való hatása különböző lehet. Előfordulhat pl. hogy valamely test a rá ható... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A mechanika az a tudomány, amelyik az erőkkel és az erőhatásokkal foglalkozik. Az erőknek egy testre való hatása különböző lehet. Előfordulhat pl. hogy valamely test a rá ható erő hatása alatt mozgásba jön, vagy helyzetét nem változtatja ugyan, de megváltozik az alakja (pl. elgörbül vagy eltörik). Lehetséges az is, hogy két vagy több erő olyan módon hat egy testre, hogy az nyugalomban marad. (Ilyenkor azt mondjuk, hogy a test egyensulyban van.) Aszerint, hogy milyen természetü erőhatásokról van szó, a mechanikát a következő fejezetekre oszthatjuk:
1.) Statika, az egyensulyban lévő erőkkel és az egyensulyi feltételekkel foglalkozik.
2.) Szilárdságtan, a szerkezeti alkatrészek méretezésével foglalkozik. Ez abban áll, hogy a kérdéses szerkezeti alkatrész méreteit ugy kell előre meghatározni, hogy az a rá ható erők hatása alatt se el ne törjön, se pedig maradandó vagy észrevehető alakváltozást ne szenvedjen.
3.) Kinematika a mozgást és a mozgás törvényszerüségeit vizsgálja, anélkül, hogy a mozgást okozó erőket figyelembe venné.
4.) Dinamika a mozgató erők törvényszerüségeit tárgyalja.
5.) Energetika a munkával és a munkabirással foglalkozik.
Ezek a fejezetek csak a szilárd testek mechanikáját foglalják magukban, a cseppfolyós testek mechanikáját a hidromechanika, a légnemüekét pedig az aeromechanika tárgyalja.
Mi csak a szilárd testek mechanikájával foglalkozunk. Vissza

Taraba István

Taraba István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Taraba István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv