1.035.438

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar és német zsebszótár I-II.

I. Német-magyar rész/II. Magyar-német rész

Szerkesztő

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félbőr
Oldalszám: 795 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Bordázott gerincű, félbőr könyvkötői kötésben. Két rész egy könyvbe kötve. Nyomatta az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája, Budapesten. Hetedik, az új magyar és német helyesírás szerint átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szótáram előbbi (hatodik) kiadásának megjelenése óta az idegen szók német írásának kérdésében megint haladás történt. Az 1901-iki berlini konferencia, mint tudva van, még sok esetben kétféle... Tovább

Előszó

Szótáram előbbi (hatodik) kiadásának megjelenése óta az idegen szók német írásának kérdésében megint haladás történt. Az 1901-iki berlini konferencia, mint tudva van, még sok esetben kétféle írásmódot engedett meg:
Ujabban, 1903-ban, a hivatalos körök határozottan a németes írás mellett döntöttek s ezzel sok ingadozásnak elejét vették. Az osztrák helyesírási szabályzat új kiadása szintén csak a németesen írt alakokat közli.
Minthogy azonban minálunk ez a fonetikus írásmód még nem ment át kellőképpen a köztudatba, talán nem cselekedtem helytelenül, mikor megtartottam az előbbi kiadásban követett eljárást s a régibb alakot is közöltem az újabb mellett. Így talán a mi németül olvasó közönségünk hamarabb meg fogja szokni az új fonétikus írásmódot. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II. Magyar és német zsebszótár I-II.

A gerince foltos, a széle és a sarkok sérültek. Több helyen tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot: Közepes
4.900 Ft
1.960 ,-Ft 60
10 pont kapható
Kosárba
konyv