1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerelmi dalok

A mit a nők legjobban szeretnek

Szerző

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Pest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 11 cm x 8 cm
ISBN:
Megjegyzés: Pest, 1863. Gyorssajtónyomat. Kertész József könyvnyomdájából, feldunasor 13. szám.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hizelgünk magunknak, hogy a czimnek, melyet e könyvecske fölé helyeznék e kisded gyüjteményben, melyet a nővilágnak bemutatni szerencsések vagyunk, a tér korlátain belül tökéletesen megfeleltünk.... Tovább

Előszó

Hizelgünk magunknak, hogy a czimnek, melyet e könyvecske fölé helyeznék e kisded gyüjteményben, melyet a nővilágnak bemutatni szerencsések vagyunk, a tér korlátain belül tökéletesen megfeleltünk.
Alig megjelölhető határeltéréssel, három időszak költőinek műveit foglaltuk be keretünkbe, oly műveket, melyeket eszme és érzelemtisztaság és gazdagság ajánlanak s melyeket a forma és kidolgozás correctsége is kiemelnek; - oly iróktól: kiket a hir vállára emelt, s kik kiérdemelt elismerésben részesültek és részesülnek. Szerintünk az izlés nemesbitésének kellene főczélnak lenni az ilyen és hason vállalatoknál, oly irók műveinek összeválasztása és bemutatása által, kik e czél utáni törekvést, irodalmi közreműködésük által kiválóan igazolták.
Hiuság, rokon vagy ellenszenv - a méltányos és igazságos birálat legnagyobb ellenségei, - nem férkőzhetnek közelünkbe, midőn e szerény vállalat kivitelét elhatároztuk, valamint távol voltak azok azon tiszteletre méltó iróktól is, kiknek műveit, tudtokon kivül csak s azon biztos reményben mutathatjuk be lelkes nőinknek, hogy az ártatlanul nemes czél tekintetéből szives engedelemre, és szives elfogadásra számithatunk.
Pesten, 1863-ban.

Lauka Gusztáv Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv