1.035.533

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kiegészítés a Dr. Csigaházi Gyula: Költségvetési szervek pénzügyeihez

Kiegészítés a Dr. Csigaházi Gyula: Költségvetési szervek pénzügyeihez (I-II. kötet és Kiegészítés) a Költségvetési tervezési ismeretek és a Költségvetési pénzügyek és gazdálkodásszervezés tantárgyakhoz, a felsőfokú költségvetési tanfolyam hallgatói részére - Kézirat

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Pénzügyminisztérium Továbbképző Intézete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 174 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Költségvetési szervek pénzügyei I-II." cimű tananyag megjelenése óta a költségvetési szervek gazdálkodása és információs rendszere több alapvető területen módosult.

A változásokat az tette... Tovább

Előszó

A "Költségvetési szervek pénzügyei I-II." cimű tananyag megjelenése óta a költségvetési szervek gazdálkodása és információs rendszere több alapvető területen módosult.

A változásokat az tette szükségessé, hogy a költségvetési szervekkel szemben is alapvető követelményként fogalmazódott meg, hogy a rendelkezésre álló pénzeszközöket mind ésszerűbben használják fel, jobban igazodjanak a gazdálkodási körülményekhez.

A szabályozás egyre inkább a költségvetési szervek önállóságának fokozására, az alkalmazkodóképesség növelésére és ezáltal a gazdálkodásban még meglévő kötöttségek oldására irányult.

A költségvetési szerveknél is mind gyakoribbá vált a vállalkozási tevékenység, ami az intézményi és a személyi érdekeltség újraszabályozását igényelte.

Az előírásokat az 1988. évtől bevezetett adó- és árreform miatt is változhatni kellett, mivel a személyi jövedelemadó és az általános forgalmi adó a költségvetési szerveket is érinti.

A gazdálkodási szabályok változása más magatartásformát, új szemléletet kíván a költségvetési szervektől.

Az információrendszer korszerűsítése az üzemgazdasági szemlélet további erősítését, a pénzforgalmi elszámolások háttérbe szorítását jelentette. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv