1.035.177

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer alapismeretek

a vendéglátó szakterület számára

Szerző
Lektor

Kiadó: Képzőművészeti Kiadó és Nyomda Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-336-925-8
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 59636. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az élelmiszerek alkotórészei7
Általános alapfogalmak7
Az élelmiszerek összetevői7
A víz8
Alaptápanyagok10
Fehérjék10
Szénhidrátok15
Zsírok19
Zsírszerű anyagok22
Védőtápanyagok23
Vitaminok26
Ásványi anyagok26
Járulékos anyagok28
Ballasztanyagok29
Káros anyagok az élelmiszerekben30
Az emésztés folyamata32
Az ember tápanyag- és energiaszükséglete33
Az élelmiszerek értékelése35
Mikrobiológiai és tartósítási ismeretek37
A mikroorganizmusok általános jellemzése37
A mikroorganizmusok életfeltételei38
A mikroorganizmusok hasznos tevékenysége40
A mikroorganizmusok káros tevékenysége41
Az élelmiszerek romlását okozó tényezők43
Tartósítási eljárások44
Az élelmiszerek és ételek minőségésnek megőrzését biztosító törvények és előírások51
Az élelmiszerek csomagolása 52
Az élelmiszerek, ételek minőségi feltételei53
Minőségbiztosítás a vendéglátásban54
Környezetvédelem a vendéglátásban56
Az élelmiszerek fő csoportjainak jellemzése61
A tej és termékei62
A tej62
Tejkészítmények63
Tejtermékek65
A tojás71
A hús és a húsipari termékek73
A hús73
A különböző állatfajok húsának jellemzése76
Húsipari termékek79
Baromfiipari termékek83
Halak84
Halkészítmények85
Egyéb hideg vérű állatok86
Gabonafélék és termékeik88
Lisztek90
Sütőipari termékek92
Száraztészták95
Természetes édesítőszerek97
A cukor97
A méz98
Étkezési zsiradékok99
Zöldségfélék102
Gyümölcsök114
Alkaloidtartalmú élvezeti szerek117
A kávé117
A tea121
A kakaó123
Az ételkészítés segédanyagai124
Ízesítőszerek124
Fűszerek125
Kocsonyásító szerek131
Tésztalazító szerek131
Cukorpótló szerek132
Mesterséges édesítőszerek133
Felhasznált és ajánlott irodalom135

Galambosné Goldfinger Erzsébet

Galambosné Goldfinger Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Galambosné Goldfinger Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv