1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jézus egykor és most

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: "Keresztyén Igazság"
Kiadás helye: Győr
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: A borítéklapot tervezte: Révész István. A címlap Krisztus-képe a ravennai Sankta Apollinare Nuovo templom apszis-mozaikjáról való (Kr. u. VI. század). A magyar keresztyénségre vonatkozó részt írta: Sólyom Jenő. A finn keresztyénségre vonatkozó sorokat a 79. lapon betoldotta: Báró Podmaniczky Pál.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

"Jézusnak hívták és Názáretből való volt, egy kicsiny városból, Haifa és a Genezáret-tó között, feleúton.
Mikor felfigyeltek rá, 30 éves volt. Tulajdonkép ez az elmult 30... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

"Jézusnak hívták és Názáretből való volt, egy kicsiny városból, Haifa és a Genezáret-tó között, feleúton.
Mikor felfigyeltek rá, 30 éves volt. Tulajdonkép ez az elmult 30 év tette majdnem egész életét, mert alig két évnyi ideje volt még hátra. Az előző három évtizedről azonban sohse beszélt. E felől nem is kérdezősködött senki. Csak később kezdtek visszaemlékezni néhányan arra, amit átéltek a születésével kapcsolatban, meg arra, hogy mint serdülő ifjú egyszer Jeruzsálemben is járt. De mondom, ez csak később történt. Mikor a neve ismertté lett, a nyilvánosság még semmit sem tudott ezekről. A legtöbben csak arról tudtak, hogy a Názáreti Jézus váratlanul tűnt fel, és hogy fel kell figyelni arra, amit mondott és cselekedett.
Eleinte úgy látszott, hogy amit mond és tesz, nem érdemel különösebb figyelmet. Többször előfordult, hogy emberek léptek föl és az eljövendő dolgokról szóltak. Épp abban az időben sok szó esett Palesztinában Keresztelő Jánosról, aki azt mondotta: most jön el a Messiás, hogy felállítsa Isten királyságát a világban. Ily jövendölés nagyon hihetőnek látszott. Mert ahogy a dolgok alakultak, soká nem tarthatott. Legalább is a kegyes zsidók így vélekedtek. Hiszen a pogány rómaiak, akik pedig mit sem tudtak az igaz Istenről, kemény béklyóban tartották a zsidóságot. A templomban ugyan még meg lehetett tartani az előírt áldozati szolgálatot. A szombatnapi istentiszteletek is folytak még a maguk módja szerint a zsingagógákban, szerte a világon. De a zsidóság választottságának tudatában is csak megtűrt népnek érezte magát a földön. A világhatalom mások kezében volt, - a pogányoknál és az ő isteneiknél, nem pedig az Úrnál, aki szólott Ábrahámhoz és Mózeshez. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv