1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hatékonyságnövelés értékelemzéssel

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-10-8151-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar népgazdaság stratégiai feladata a hatékonyság további javítása. A fejlett ipari országok gyakorlatát és tapasztalatait is figyelembe véve ez azt jelenti, hogy kevesebb erőforrást... Tovább

Előszó

A magyar népgazdaság stratégiai feladata a hatékonyság további javítása. A fejlett ipari országok gyakorlatát és tapasztalatait is figyelembe véve ez azt jelenti, hogy kevesebb erőforrást felhasználva kell a piaci igényeket magasabb színvonalon kielégíteni, és az ipar jövedelemtermelő képességét növelni. Ezeket a feladatokat legjobban a műszaki fejlesztés integrálja úgy, hogy korszerű módszerek alkalmazásával segíti az anyag-, energia- és élőmunka-ráfordítások fajlagos csökkentését, a termékek műszaki színvonalának egyidejű növelése mellett. A műszaki fejlesztés egyben a korszerű tudományos eredmények "kitermelését" és az anyagi, továbbá az irányítási folyamatokba történő integrálását is jelenti. Ezért kiemelt fontosságú számunkra, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük az új, korszerű külföldi műszaki, szervezési módszerek létrejöttét és alkalmazásuk tapasztalatait.
Ezen a területen világszerte kiemelkedő eredményeket értek el az értékelemzés módszerének alkalmazásával. Az értékelemzést elsősorban a gyártmány- és gyártásfejlesztés területein alkalmazzák. A külföldi és a hazai tapasztalatok is igazolják, hogy az értékelemzéssel - a minőség azonos szinten tartása vagy javítása mellett - a felhasznált erőforrások átlagosan 10...20%-os megtakarítása válik lehetővé. A gyakorlat azt is bizonyítja, hogy a fejlett tőkés országokban alkalmazott módszerek többségét megfelelő adaptálással a szocialista országok gazdaságában is hatékonyan lehet hasznosítani.
Emellett figyelemreméltó, hogy az utóbbi években a Szovjetunióban is jelentős eredmények születtek a nemzetközi szakirodalom szerinti klasszikus értékelemzési módszer alkalmazásával. Jelen könyv szerzői nemzetközi színvonalú ismeretanyagot állítottak össze, elsősorban az elektrotechnikai ipar területén elért eredmények tapasztalataira támaszkodva.
A szovjet szerzők által bemutatott új elméleti ismeretek tanulmányozása hasznos lehet az értékelemző szakemberek, a műszaki fejlesztéssel foglalkozó vezetők és munkatársak számára egyaránt. Vissza

Tartalom

A hatékonyságnövelés tényezői és az értékelemzés feladatai7
Az értékelemzés lényege20
A gazdaságos technikáért34
Az értékelemző fejlesztések szervezése és irányítása45
Az értékelemzéstől a költségek rendszerszerű irányításáig50
Melléklet55
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv