1.036.075

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A daganatos betegek étrendje

Szerző

Kiadó: Medicina Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 187 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-226-018-X
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A daganatos betegségek hátterében jelentős tényező a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a dohányzás, főleg ha az túlzott alkoholfogyasztással, ipari ártalmakkal vagy egyéb életvitelünkkel kapcsolatos veszélyforrásokkal párosul. E tényezők külön-külön is, de együttesen fokozott mértékű kockázati veszélyt jelentenek.
A közölt tanácsok és az étkezés örömét megtartó ételreceptek a daganatos betegségek megelőzéséhez, illetőleg a gyógykezelés támogatásához nyújtanak segítséget.

Tartalom

Előszó9
Összefüggés a táplálkozás és a daganatos megbetegedések között11
Az elhízás mint kockázati tényező11
A zsírok szerepe a daganatok kifejlődésében12
Táplálkozás és az emlőrák összefüggése14
Diétás rostok védőhatása15
A zsír és a diétás rost aránya is fontos17
Táplálkozási tényezők szerepe a vastagbélrák kialakulásában18
A túlzott fehérjefogyasztás is káros19
Az alkohol daganatképző hatása20
A dohányzás daganatképző hatása21
Dohányzás vagy egészség23
Daganatot előidéző anyagok élelmiszereinkben24
Nitrózaminok25
Policiklikus szénhidrogének25
Az élelmiszerek tartósítására használt só26
Aflatoxin26
Élelmiszereink védőanyagai27
Az antioxidáns vitaminok védőhatása27
Béta-karotin27
A-vitamin28
C-vitamin29
E-vitamin30
Egyéb védőhatású vitaminok31
D-vitamin31
Folsav33
Az ásványi anyagok daganatellenes hatása34
A szelén mint legfontosabb antioxidáns ásványi anyag34
Cink34
Mangán és a réz36
A magnézium védőhatása37
A kalcium védőhatása38
Fitokemikáliák39
A rákbetegség kialakulását gátló tényező a fizikai tevékenység, a testmozgás40
Amit a statisztikai adatok mutatnak41
Ajánlások a daganatos megbetegedések gyógyítására43
Diéta gyógyszeres (kemoterápiás) és sugárkezelés esetén43
A műtött betegek diétája44
Diétás szempontok vendégnyílás esetén45
A táplálkozás szabályai daganatos betegségekben46
Lelki tanácsok a daganatos betegek életvitelére48
Útmutatók az étrend gyakorlati megvalósításához49
Fogyasszon kevesebb sót!49
Étkezzen naponta többször50
Étkezzen zsiradékszegényen50
Fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot51
Testsúlyfelesleg esetén étkezzen energiaszegényen52
Fogyasszon több rostot54
Vitamin- és ásványianyag-igény55
Fűszerezés, konyhatechnika58
Étrendi minta (6270 kJ/1500-8360 kJ/2000 kcal)59
Táplálkozás a kezelések alatt61
Étrendi minta (10450 kJ/2500-12450 kJ/3000 kcal)62
Receptek66
Néhány útmutató az ételek elkészítéséhez66
Levesek67
Húsételek80
Halételek83
Szárnyashúsból készült ételek89
Marhahúsból készült ételek92
Sertéshúsból készült ételek93
Húspótlók104
Köretek112
Főzelékek124
Mártások132
Saláták és salátaöntetek137
Salátaöntetek (hideg mártások)138
Saláták140
Gyümölcsök, gyümölcskészítmények157
Zöldségből készült italok166
Egyéb édességek168
Függelék170
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv