1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kazsok 1150-2000

A két bölcső gyermekei

Szerkesztő

Kiadó: Kazsok Község Önkormányzat Képviselő Testülete
Kiadás helye: Kazsok
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 242 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-00-3684-3
Megjegyzés: Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Köszöntöm a Kedves Olvasót
Kazsok történetének írásakor az a gondolat vezérelt, hogy a könyv ne csupán száraz adatokra és megállapításokra szorítkozzon, hanem szórakoztatva szemléltesse a hajdani... Tovább

Előszó

Köszöntöm a Kedves Olvasót
Kazsok történetének írásakor az a gondolat vezérelt, hogy a könyv ne csupán száraz adatokra és megállapításokra szorítkozzon, hanem szórakoztatva szemléltesse a hajdani őslakosság életét, kálváriáját, alkotó munkáját és a jelenleg itt élők aktuális gondjait.
Szeretném, ha e könyv olvasása mindenki számára élményt és örömet nyújtana, egy kiolvashatatlan, sokszor fellapozott könyvecskévé válna.
Az emberi emlékezet hosszú idő távlatában elhalványul, bizonytalanná válik, elveszíti hitelességét. A ma még élő nemzedék saját családi környezetéből, a huszadik század kezdetétől, még rendelkezik saját maga átélt és a nagyszülőktől átvett, világos és hiteles történeti élmény és emlékanyaggal.
Most még az utolsó lehetőség megvan arra, hogy ezt az értékes, többgenerációs életsommázást írásba foglaljuk. Úgy érzem nagy kár lenne ha veszni hagynánk a sok küzködésen keresztülment, elgondolkodtató és tanulságos múltat hordozó, valamikor jobb időket megélt kazsoki nép történetét. Mert egy közösségnek úgy kell ismernie múltját, mint unokáknak a nagyszülőket.
Az olvasó a régmúlt hősei között még ma is ismert nevekkel fog találkozni.
Ez azért van így, mert emléket akartam állítani azoknak a felekezeti és közéleti személyeknek, akik tekintélyük mellett sokat tettek a falu polgári felemelkedéséért.
Az írásos történelmi múlt anyagának felkutatásában és összegyűjtésében, továbbá az ősi leletek, maradványok szakmai kiértékelésében a Somogy Megyei Levéltár és a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának munkatársaitól hozzáértő és semmi mással nem pótolható segítséget kaptam. A rendelkezésre álló írásos feljegyzések anyaga azonban nem biztosított folyamatosságot Kazsok ősi elődjének-Kosoknak-történeti leírásához, mert vannak olyan évszázadok, amelyekről a krónika csak utalásos feljegyzést tartalmaz. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv