1.040.634

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Menedékvétel és a megvilágosodott hozzáállás kifejlesztése

A négy alapgyakorlat - Első gyakorlat/A Jármű a kiválóak útjához napi gyakorlatok sorozata, melyek a karma kamcang hagyomány tökéletes tanításai közül valók/Egy tibeti meditációs szöveg fordítása, melynek szerzője a 9. Gyalva Karmapa, Vangcsuk Dordzse (1555-1603)

Fordító

Kiadó: Gyémánt Út Buddhista Közösség
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 22 oldal
Sorozatcím: Gyémánt Út Buddhizmus
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Tibeti  
Méret: 22 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Kedves Barátaim!
Egy bölcs ember elkerülheti a vért és a könnyeket a megvilágosodáshoz vezető úton, de az izzadság elől nincs menekvés. Csak a tudatos, egyhegyű meditáció repeszti meg... Tovább

Előszó

Részlet:
"Kedves Barátaim!
Egy bölcs ember elkerülheti a vért és a könnyeket a megvilágosodáshoz vezető úton, de az izzadság elől nincs menekvés. Csak a tudatos, egyhegyű meditáció repeszti meg egónk várának falát, hogy aztán a repedéseken átragyoghasson a tudat időtlen lényegisége. A kemény munka elkerülhetetlen - különösen a leborulások esetében -, ugyanis e gyakorlat hozza létre a fejlődésünkhöz szükséges jó benyomásokat, és testünkből, mely addig önkényes úr gyanánt viselkedett, engedelmes szolgát farag.
Bár a gyakorlatnak korábban volt egyfajta egzotikus mellékzöngéje, hiszen az ismétléseket tibetiül végeztük, mostanra nyugati kontextusba került, mely mélyebb megértést tesz lehetővé. A leborulásokat saját nyelvünkön végezve kifejezést nyer a látásmódunk, és tudatosan megerősítjük azt. Szerettem volna én is így gyakorolni 1970-ben! Akár a saját nyelveteket, akár a tibetit választjátok az ismétléseknél, a lehető legjobb eredményeket kívánom nektek!
Kérlek titeket, tanuljátok meg, hogyan kell helyesen végezni e gyakorlatot, és vegyetek részt vezetett meditáción (tib. gomlunk) a helyi Gyémánt Út-központban. Szükséges lenne az is, hogy amint lehetőség adódig rá, szóbeli felhatalmazást (tib. lung) kapjatok egy kagyü lámától. A leborulások (az ismétléseken keresztül) pozitív benyomásokat és (főleg a gyakorlat végi beteljesítő szakaszon keresztül) bölcsességet hoznak létre. További magyarázatokat az Alapgyakorlatok című könyvben találhatók.
A legjobbakat,
Láma Ole
Ui.: Ügyeljetek a térdetekre és a csuklótokra, és ne akarjátok mind a 111 111 ismétlést az első adandó hétvégén megcsinálni!" Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem