1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Történelmünk fordulói 2.

Az Anjouk és a Hunyadiak kora - Ajánló bibliográfia

Szerkesztő

Kiadó: Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár
Kiadás helye: Szolnok
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 44 oldal
Sorozatcím: A Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár ajánló bibliográfiai sorozata
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült 500 példányban. Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Történelmünk fordulói címmel indított ajánló bibliográfiai sorozatunk második füzetét tartja kezében az olvasó. Az első füzet /Honfoglalás, államalapítás/ a múlt évben jelent meg. Anyagát máris... Tovább

Előszó

Történelmünk fordulói címmel indított ajánló bibliográfiai sorozatunk második füzetét tartja kezében az olvasó. Az első füzet /Honfoglalás, államalapítás/ a múlt évben jelent meg. Anyagát máris kiegészíthetnénk a tárgyidőszakra vonatkozó, újabban megjelent művekkel. Célszerűbbnek látszott azonban az a megoldás, hogy sorozatunk legutolsó füzetében adjuk közre minden korszakhoz az időközben esedékessé vált kiegészítéseket.
Nem szükségtelen talán megismételnünk néhány, kiadványunk céljával, szerkesztési elveivel kapcsolatos tudnivalót azok kedvéért, akik az első füzetet nem ismerik. Sorozatunkat azoknak az olvasóinknak szántuk, akik - akár tudományos-ismeretterjesztő, akár szépirodalmi művek formájában - szívesen olvasnak a magyar történelem eseményeiről. Anyagunkat népünk történetének egy-egy sorsdöntő fordulata, kiemelkedő eseménye köré csoportosítjuk.
Igyekezvén eleget tenni a hozzáférhetőség követelményének, csak olyan műveket ajánlunk, melyek a felszabadulás után jelentek meg, vagy új kiadásban állnak olvasónk rendelkezésére. Itt, a bevezetőben szeretnénk felhívni figyelmüket a magyar történelmet összefoglalóan tárgyaló művekre, melyről az egyes korokat bemutató füzetek nem tesznek említést. Gondolunk itt elsősorban a más-más mélységig, és különböző terjedelemben feldolgozott "Magyarország történeté"-re, a korabeli dokumentumokat, tárgyi emlékeket bemutató képes kiadványokra /Magyarország története képekben, Magyarország történetének képeskönyve/, stb. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv