1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fejtöri II.

Ami a sikeres történelem felvételihez kell

Szerző

Kiadó: Saldo Tanácsadó és Informatikai Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 490 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-621-796-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Fejtöri, ami a sikeres történelem című mű szerzőit és a Saldo kiadót azon szándék vezérelte, hogy e könyv megjelenésével hatékony és gyors segítséget nyújtsanak az érettségi és felvételi... Tovább

Előszó

A Fejtöri, ami a sikeres történelem című mű szerzőit és a Saldo kiadót azon szándék vezérelte, hogy e könyv megjelenésével hatékony és gyors segítséget nyújtsanak az érettségi és felvételi történelem tananyag elsajátításához. Mivel a könyv ezen célt tartja szem előtt mindvégig, ezért csak az érettségi és felvételi szempontjából legfontosabbnak ítélt témák kerültek feldolgozásra, és azok is olyan formában, hogy a szerzők nem szakadtak el a forgalomban lévő tankönyvek (Závodszky Géza: Történelem III., Salamon Konrád: Történelem IV. szakterminológiájától. Ezen segédanyag a tankönyvek párhuzamos forgatásával sok hasznos információt nyújt a történelem iránt érdeklődő diákságnak. A könyv két kötete önmagában is érdekes olvasmányt nyújt, amely a középiskolai történelem-tananyag olyan feldolgozását adja, amely a magyar- és egyetemes történelem szinte teljes ívét ismerteti, közérthető, világos nyelven.
A fejezetcímek és címszavak összeállításánál alapvetően a középiskolai tananyagból indultunk ki, de igyekeztünk kiküszöbölni azok esetleges hiányosságait, illetve ideológiai eredetű torzításait. Néhány esetben felvettünk olyan fogalmakat, amelyek ugyan nem fordulnak elő a középiskolai anyagban, de hasznosak lehetnek a további tájékozódásban.
Kötetünk kísérletet tesz, hogy az érettségihez és felvételihez szükséges tananyag valamennyi szeletét egy jegyzetbe jelenítse meg. A fejezetek azonos felépítése is a tananyag gyors elsajátítását hivatott elősegíteni. Valamennyi fejezetben megtalálhatóak a középiskolai tankönyvekben szereplő nevek, történelmi helyszínek és fogalmak. A fogalmak mellett magyarázatok is találhatóak, a történelmi helyszínek (a mai földrajzi fekvésükkel egyetemben) a jegyzet végén alfabetikus rendben is megtalálhatóak. Biztosan hasznos segítséget fog nyújtani a nevek tankönyvi útmutatója, amely kimerítően tartalmazza a középiskolai tankönyvekben szereplő neveket, előfordulási helyeikkel együtt. Minden fejezet végén tudásunk lemérését segítő két 50 pontos teszt is található, azok megoldásaival egyetemben. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv