1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ezüst hárfa daloskönyv III.

Gyermek és női karénekek gyűjteménye iskolai használatra/A polgári iskolák és felsőbb leányiskolák III., IV., V. és VI. osztálya számára/Két- és háromszólamú énekek

Szerkesztő

Kiadó: Lampel R. Kk. (Wodianer F. és Fiai) R. T. Könyvkiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

«Ezüst hárfa» daloskönyvemnek terjedelmes volta és aránytalan nagysága miatt eddigi igen drága II. kötetét, melynek ára 3 korona 50 fillér volt, most két részre osztottam. E két rész második felét... Tovább

Előszó

«Ezüst hárfa» daloskönyvemnek terjedelmes volta és aránytalan nagysága miatt eddigi igen drága II. kötetét, melynek ára 3 korona 50 fillér volt, most két részre osztottam. E két rész második felét a nehezebb, művésziesebb két- és háromszólamú énekek adják az «Ezüst hárfa» új III. kötetét a polgári fiú-, polgári leány, felsőbb leányiskolák tanító, tanítónőképző intézetek és középiskolák felsőbb osztályai számára.
Számtalan új eredeti szerzeménnyel gazdagodott e daloskönyv új kiadása.
Örömmel és büszkeséggel említhetem meg azt a körülményt, hogy a régi kipróbált zeneszerzőkhöz az élők szép nagy hada csoportosult körülöttem.
Évtizedeken át gyüjtöttem, hordtam össze pedagógiai szempontból kifogástalan remek szövegeket. Lelkesítő sorok kiséretében elküldöttem azokat zeneszerzőinkhez. Ezek megértették a szent ügyet. Örömmel és hazafias készséggel hajlottak buzdító felhivásomra és az itt bemutatott becses szerzeményeikkel foglalták el először helyeiket a gyermekdal-költészet üdítő, hímes mezején.
Szép nevüket e dalok lapjai megőrzik. Én pedig itt mondok szíves, önzetlen fáradozásikért hálás köszönetet. Köszönetet mondok Bárd Testvérek zeneműkiadó-cégnek is, hogy legújabb, különösen a Fráter szerzeményeknek e gyűjteményben való felvételét megengedte...
E könyv szerkesztésénél még azon főbb elvek is vezettek, hogy:
1. Legyen az iskolai dalosköröknek olyan teljes dalgyűjteménye, melyből minden alkalomra öröm- vagy gyásznapra, hangversenyre, kirándulásra vagy ünnepélyre szövegileg és zeneileg alkalmas szép dalt találjon az énektanár.
2. Könyvem modern, friss legyen. A hazafias bánat és kesergés igaz mélabús hangjai után jóleső vigasztalásul, földerítésül fognak szolgálni a «Vidám humoros dalok» nagy csoportja.
3. A régi bájos, igen kedvelt népdalok mellett szép számmal szerepelnek daloskönyvemben a legújabb népdalok és kurucdalok.
4. A könyv ára, noha tartalma aránylag gazdagodott, , a régi árnak felére szállott.
Bizton hiszem, hogy az ártatlan gyermek üde ajkáról lelkes éneke által számtalan dal fog e szép új szerzeményekből szájról-szájra, nemzedékről-nemzedékre fennmaradni, elszállani; hirdetve a magyar dalnak, magyar zenének értéket és szépségét, azonkívül hirdetni fogja a magyar zene nagy mestereinek örök dicsőségét.
Az új kiadásnak kedves előnyére szolgálhatnak és e daloskönyvet használó növendékeknek művészi érzékét fejleszthetik Mühlbeck Károly festőművész ízléses, szép és a különböző dalcsoportokat bevezető új, művészi tollrajzai.
Kedves «Ezüst hárfám», harmadik utadra bocsátalak! A benned levő dalok zengjenek lágyan, édesen, ha kell lelkesítően, gyújtóan. Dalaid termékenyítsék meg a magyar gyermekek érző szívét, tanítsák meg Isten- és hazaszeretetre; fogékony lelkét, erkölcsét nemesítsék és serkentsék minden szépre, jóra.
Isten áldása legyen utadon! Vissza

Tartalom

Isten
Isten, király haza4
Imádság3
Népem, magyar néepm4
Oh hallgasd meg imámat6
Ima7
Mikor én az égre nézek8
Pátronánk ne hagyj el9
Boldogasszony anyánk10
Hálát adunk neked11
Honleányok esdeklése12
Király. Haza.
Szép hazánkért élünk, halunk14
Szívből fakad14
Nemzeti zászló15
Zengjen hálát a szent ének17
Nemzeti szín az én színem17
Mohácsi dal18
A Balaton19
Gondoljatok őseinkre20
Nemzeti dal21
Talpra magyar24
Kossuth Lajos az üzente25
Kossuth nóta26
Honvéd kesergő28
Arad30
Himnusz33
Szózat34
Király-himnusz35
Fóti dal36
Idegen nemzetek himnuszai és hazafias dalai.
Isten, ki Lengyelhont37
Búsul a lengyel38
Rajnai őrszem38
Vitézek előre hát40
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv