1.035.460

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar nyár

Szerző

Kiadó: Rozsnyai Károly Könyv és Zenemű Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kultúra Könyvnyomdai Műintézet Mayer A. Géza és Társai nyomása, Pécs.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Június volt és a Várkert-kioszk körül őrködő szálas gesztenyefák még ringatták sürü lombjaikon, ágaikon a rózsaszínű virággyertyákat. Itt-ott már a hársak is pattanni kezdtek... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Június volt és a Várkert-kioszk körül őrködő szálas gesztenyefák még ringatták sürü lombjaikon, ágaikon a rózsaszínű virággyertyákat. Itt-ott már a hársak is pattanni kezdtek és a finom, sárga szirmok körül halkan zümmögtek a méhek.
A tarkateritős kerek asztalkák körül, leginkább öreg urak és hölgyek ültek. Valamennyien újságot tartottak kezükben, de nem olvastak. Felnéztek a sűrű gesztenyelombokra, a rózsaszínű virág gyertyákra és a hársfák sárga virágfelhőire. Kicsit mosolyogtak és kicsit, igen halkan sóhajtottak, egymás felé intve, mint régi-régi ismerősök, bár nem beszélitek.
Lenn a vaskorláttal védett lépcsők alatt széles, ezüstös tükörlapkénit ragyogott a Duna. Mintha nem is mozdult volna, a hullámok elsimultak és lágyan egybeolvadtak.
- Nyár van, - sóhajtotta egyik öreg dáma és finom ráncokkal behintett arcához emelte levendulaillatú zsebkendőjét. - Június ... Egy jegeskávét szeretnék.
Fehérkabátos pincérek surrantak végig a homokos útiakon. Olyan ügyesen, oly készségesen, hogy a gondolatokat is ellesték. A jegeskávé elsóhajtása után már hajlongott is az egyik.
- Igenis kéremássani, egy jegeskávé... Dupla habbal!... Vissza

Dénes Gizella

Dénes Gizella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dénes Gizella könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv