1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Máltai népmesék

Szerző
Fordító

Kiadó: Agapé, Ferences Nyomda és Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 67 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-458-282-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A legnagyobb gazdaságunk a nyelv. Szavainkban ezerévek számtalan gondolata és tapasztalata van beágyazva mindörökre és élőn.
A mese az egyik formája a nyelv művészetének, ahol a nemzeti... Tovább

Előszó

A legnagyobb gazdaságunk a nyelv. Szavainkban ezerévek számtalan gondolata és tapasztalata van beágyazva mindörökre és élőn.
A mese az egyik formája a nyelv művészetének, ahol a nemzeti gondolkodás, a nemzeti történelem, a világnézet és a társadalmi élet és az élet egyáltalán megmutatkozik. Az emberek öröme, bánata, nevetés és könnyek, szerelem és harag, hit és hitetlenség, igazság és hamisság, őszinteség és csalás, kedvesség és kegyetlenség, kitartás és lustaság, az igazság szépsége, és az előítélet rondasága jön elő a mesékben régről.
A mai gyerekek leginkább a televízió meséit ismerik, és mert vizuálisan készen kapják a mesét, fantáziájuk alig tud kiteljesedni. Gyakorlatilag egy felnőtt fantáziáját kapják "lebutítva", ahol a másokkal való kiszúrás, a pénz játszik szerepet, éppen úgy, mint a felnőttek világában, csak itt a mogorva főnököt esetleg egy kacsa jeleníti meg.
Ha saját népük meséit nem ismerik a gyerekek, akkor hogyan ismerhetnék más népek meséit? Honnan tudhatnánk, hogy miért éppen Andersen írta a kis gyufaárus lány történetét? Ha nem ismerjük egymás csodálatos népmeséit, örömeit, gondjait, hogyan ismerhetnénk egymást, és ha nem ismerjük egymást, hogyan tisztelhetjük a másik emberben önmagunkat? Számtalan mozgalom született, hogy jó irányt mutassanak, de a mai felnőttek szintén a televízión nőttek fel, és mert a középszerűség nem betegség, hát "belenyugszanak" a vizualitás kényelmébe anélkül, hogy tudnák, mennyivel más és különb világot és embert tudnak a láthatatlan, de elképzelt birodalmukban kitalálni és a fantázia mennyire fontos a jövő szempontjából. Hogyan tudunk jövőt teremteni, hogyan tudunk alkotni, ha képzeletünket nem tudjuk működésbe hozni? Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezetés9
A bölcs asszony fia11
A nyolcadik megmenti a király lányát Dragun Dragantitól25
Kaukama és Kaukam39
A hét citrom45
A hónapok ajándéka53
Népi hiedelmek, szokások63
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv