1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Királyi Iparművészeti Muzeumban rendezett első magyar országos bélyegkiállítás katalogusa

1909 márczius 7-től 14-éig

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott Kertész Józsefnél Budapest. A kötet végén korabeli hirdetések találhatók. Egy fekete-fehér illusztrációval.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A „Hungária" magyar bélyeggyűjtők köre fennállásának tizedik évfordulóját ugy vélte legméltóbban megünnepelhetni, hogy az összes számottevő hazai gyűjtők közreműködésével országos bélyegkiállitást... Tovább

Előszó

A „Hungária" magyar bélyeggyűjtők köre fennállásának tizedik évfordulóját ugy vélte legméltóbban megünnepelhetni, hogy az összes számottevő hazai gyűjtők közreműködésével országos bélyegkiállitást rendez, mely a magyar filatelia megizmosodásának legyen ékesen szóló bizonyítéka.
A kiállítás rendezésére ifjabb Schmidt József kéretett fel, ki mellett Herpka Károly a kiállítás művészi részét, Káldor Dezső a pénzügyi, Turóczi Sándor pedig az adminisztratív teendők ellátását vállalták magukra, mig a katalógus összeállítását dr. Hampel Antal végezte. A kiállítás védnökéül sikerült gróf Majláth Géza országgyűlési képviselőt megnyerni, mig a biráló-bizottság elnökségének tisztét a magyar filatelia egyik tekintélye, gróf Dessewffy Miklós főrendiházi tag volt szíves elvállalni.
A szervezés munkája nemcsak az illetékes hatóságok, szakegyesületek és gyűjtők megnyerésére, hanem mindenre kiterjedt, a mi a kiállítással összefüggésben van: ide tartozik a kiállított tárgyak biztosításának ügye, a tanuló ifjúság érdeklődésének felkeltése az iskolák igazgatóságai utján, a kiállítási érmek és katalógus, továbbá a kiállítási reklámbélyegek, képeslevelezőlapok előállítása, a kiállítás propagálása stb. stb.
A kiállitás sikerének legnagyobb biztositéka az a páratlan érdeklődés, mely nemcsak a hatóságok, a szakegyesületek és a gyüjtők, hanem a nagy közönség részéről is mutatkozott.
Első sorban kell azonban megemlékezni azokról, kiknek áldozatkészsége és erkölcsi támogatása a kiállitás létrejöttét lehetővé tették:
A m. kir. kormány, mely úgy a m. kir. posta, mint a m. kir. államnyomda utján nagy mértékben hozzájárult a kiállitás sikeréhez, Budapest székesfőváros, mely aranyérmet adományozott, a magyar bélyeggyüjtő egyesületek, melyek érmek adományozásával és erkölcsi támogatásukkal mozdították elő a kiállitás czéljait s azon lelkes és áldozatkész filatelisták, kik a kiállitást anyagilag és szellemileg támogadták: az egész magyar bélyeggyüjtő világ el nem évülő hálájára és köszönetére tarthatnak számot.
Kivánatos, hogy az első nagyobbszabásu magyar bélyeg-kiállitás, mely iránt az áldoarkész érdeklődés annyi oldalról nyilvánult, a magyar filatelia történetében korszakalkotó, kimagasló esemény legyen. Vissza

Tartalom

Előszó 3
A bizottság névsora 5
Dijak 6
Kiállitási tájékoztató 7
A kiállitás hetének programmja 10
Gróf Dessewffy Miklós: A magyar bélyegekről (1871-1898) 12
Biró Marczel: Egyetmást a filléres bélyegekről 17
Rédey Miklós: Magyar postabélyeg-hamisitványok és hamisitóik 24
Káldy Gyuláné: Hogyan lettem én bélyeggyüjtő? 27
Somossi István: A magyar bélyeggyüjtés története 31
Gondos Ignácz: Kiállitási és reklámbélyegek 38
A kiállitás csoportjai 43
Hirdetések 57
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv