1.035.194

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Én vagyok a móri mészáros?

Nagy László eredeti naplójával

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: GBT Press Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-06-5304-6
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Három éve, 2005. december 6-án jelent meg az első könyvem, amelyben tizennyolc rendőr beszélt életpályájáról és kedvenc ügyéről. Az egyik ilyen történet Mórról szólt. Arról a kisvárosról, ahol... Tovább

Előszó

Három éve, 2005. december 6-án jelent meg az első könyvem, amelyben tizennyolc rendőr beszélt életpályájáról és kedvenc ügyéről. Az egyik ilyen történet Mórról szólt. Arról a kisvárosról, ahol minden idők legbrutálisabb magyar bűncselekménye történt. 2002. május 9-én délben nyolc embert öltek meg a móri Erste Bankban. Az első pillanattól kezdve figyelemmel kísértem a nyomozást. Találkoztam az áldozatok hozzátartozóival. Soha nem felejtem el annak a nagymamának a könnyes szemeit, akinek unokáját gyilkolták meg. A fiatal lány helyettesítő pénztáros volt, pont aznap, amikor két férfi rontott be a bankba, és iszonyú vérengzésbe kezdett. Aztán teltek a hetek és a hónapok. Nyomozás, vádemelés, elsőfokú, majd másodfokú ítélet.
Hittem az igazságszolgáltatásnak, biztos voltam benne, hogy Kaiser és Hajdú az elkövető. Hiába adtak hangot kétkedésüknek újságíró kollégáim, én kitartottam Kaiser és Hajdú bűnössége mellett. Aztán amikor Nagy Lászlót elfogták, vasárnap este felhívtam Bolcsik Zoltánt - aki akkor még a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatói székében ült -, és azt mondtam neki: Mondd azt, Zoli, hogy nem igaz! De igaz - jött a válasz. Kiderült, hogy nem Kaiser és Hajdú járt Móron... Nem fogom megkövetni a Kaiser-Hajdú párost, hiszen nagyon sok súlyos bűncselekményt követtek el, a helyük mindenképpen a börtönben van! De nem ők a móri mészárosok! Ez a könyv nem róluk szól, hanem arról a Nagy Lászlóról, aki talán az egyetlen, aki tudja, hogy mi is történt 2002. május 9-én a móri bankfiókban. Sokáig azt hittük, hogy titkát magával vitte a sírba, hiszen 2007. július 13-án öngyilkos lett zárkájában, azonban Laci papírra vetette az életét. 100 oldal - ennyit írt. Ezt a 100 oldalt eddig három ember olvashatta: Laci felesége, ügyvédje, és jómagam, akit megtisztelt bizalmával a család.
Hogy miért vállaltam el? Mert Laci egy végtelenül tisztességes családot hagyott maga után. Akik nem tudták, nem tudhatták, hogy egy ilyen "emberi szörnyeteggel" éltek együtt. Egy olyan férfival, akinek az egyik énje imádta a családját, a másik énje pedig emberek életét oltotta ki. Nem csak Móron!!!
Ebből a könyvből megismerhetik a feltételezett móri mészárost! Láthatják az arcát, csuklya nélkül. Azért csak feltételezett, mert Nagy László soha nem vallotta be azt, hogy ő ölt Móron. A bizonyítékok azonban ellene szólnak.

Nothoff Ingrid Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv