1.035.285

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az adásvétel szabályozásának fejlődése a kizsákmányoló társadalmakban

Szerző

Kiadó: Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: Studia iuridica auctoritate universitatis Pécs publicata
Kötetszám: 63
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 500 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az adásvétel, mint gazdasági művelet jelentősége a tervezett és most kialakulóban lévő új gazdasági mechanizmusunkban több irányban is nagy mértékben megnő.
A reformnak ugyanis alapvető... Tovább

Előszó

Az adásvétel, mint gazdasági művelet jelentősége a tervezett és most kialakulóban lévő új gazdasági mechanizmusunkban több irányban is nagy mértékben megnő.
A reformnak ugyanis alapvető iránymutatása az, hogy szocialista gazdálkodásunkban az áruviszonyoknak és velük összefüggő gazdasági kategóriáknak - mint amilyen a piac, az ár, az önköltség, a nyereség, a hitel - az eddigieknél lényegesen nagyobb és aktívabb szerepet kell játszaniok, mégpedig olyképp, hogy a spontaneitás helyett a tervszerűség, a tudományosan megalapozott gazdasági előrelátás érvényesüljön. Ennek figyelembe vételével a reform irányelvei, mégpedig céljai és eszközei: a termelési színvonal és az életszínvonal megalapozott emelésén kívül a vállalatok önállóságának fokozása a demokratikus centralizmus alapján, továbbá a nemzetközi munkamegosztásban való részvétel és a fizetőképes szükségletek kiegyensúlyozottabb kielégítésének nagyobb arányú biztosítása.
Ennek az új rendszernek a körvonalai most vannak kibontakozóban, de máris megállapítható, hogy az adásvétel szempontjából különösen jelentős az a célkitűzés, hogy az áruformát fokozottabb mértékben kell a jövőben felhasználni. Vissza

Dr. Rudolf Loránt

Dr. Rudolf Loránt műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Rudolf Loránt könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv