1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A nagy cél

Védőborítós példány

Szerző

Kiadó: Bárd Ferenc és Fia
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 252 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A fedőlapot Tamás G. tervezte. Athenaeum rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A nagy cél Mátyás király nagy célja. Az a gigászi terv, amely szerint a Dunavölgyben élő különböző ajkú népeket hatalmas birodalomba tömörítse az ő vezetése mellett. Ennek a nagy birodalomnak uralkodójává képzelte ő természetes fiát, Corvin Jánost, Liptó hercegét.
Nagy szerepet játszik a könyvben Corvin János édesanyja, akiről eddig olyan keveset tudtunk. Külföldinek hittük, pedig Liptó szülöttje volt. Ezért is lett Corvin János Liptó hercege. Ezt a liptói asszonyt rajzolja meg a kitűnő tollú írónő rendkívül érdekesen és színesen. Azt az asszonyt, aki talán a nagy király életében szereplő asszonyok között legjobban szerette Mátyás királyt. A helyszínen végzett kutatásaiból és hiteles történelmi forrásokból merítette anyagát az írónő, hogy aztán ezt az anyagot regényes formába öltve, izgalmas mese formájában tárja elénk.
A történelmi miliő eleven leírása és a történelmi és képzelt alakok megkapó rajza teszi még figyelemreméltóbbá ezt a bizonyára nagy feltűnést keltő könyvet.

L. Kiss Ibolya

L. Kiss Ibolya műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: L. Kiss Ibolya könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv