1.035.269

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Virraszt a magyar lélek (Tiltólistás kötet)

A Keresztény Nemzeti Liga nemzetpolitikai estjén elhangzott előadások

Szerző

Kiadó: Keresztény Nemzeti Liga
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 29 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kötet szerepel a Magyar Ideiglenes Nemzetgyűlés által 1945/1946-ban összeállított "Fasiszta szellemű, antidemokratikus és szovjetellenes sajtótermékek I-IV." címmel megnevezett zárolt könyvek tételes és hivatalos listáján. Nyomatta: Athenaeum, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nehéz időkben, amikor roskadozunk a felelősség súlya alatt, amikor elfog bennünket töprengésünk tudata, önkénytelenül fordulunk Ahhoz, akinek végtelen hatalma világokat teremt és zúz össze, akinek... Tovább

Előszó

Nehéz időkben, amikor roskadozunk a felelősség súlya alatt, amikor elfog bennünket töprengésünk tudata, önkénytelenül fordulunk Ahhoz, akinek végtelen hatalma világokat teremt és zúz össze, akinek az áldása nélkül hiábavaló a jószándék, az akarat és a munka.
Szálljon első gondolatunk imádságos lélekkel ma is Hozzá, kérjük mai munkánkra áldását, mondjuk el együtt a Magyar Hiszekegy-et.

Mint ezer esztendőn át annyiszor, harcban áll kelet felé nemzetünk ma is, hogy fegyverrel kezében védje mindazt, amit kereszténység és művelődés, erkölcsiekben és anyagiakban ezer év alatt alkottak.
Nem állunk egyedül, mint a múltban annyiszor. Hiszen az elképzelhetetlen erejű roham legnagyobb súlyát sokkalta hatalmasabb szövetségesünk fogta fel, de a harc teljes egészében a miénk is, hiszen a legnagyobb, a legközvetlenebb veszély bennünket fenyeget.
Alig egy évvel az 1000 éves északkeleti határ visszatérése után, a történések rohanó szekere meghozta ide a legveszedelmesebb szomszédságot.
Meghozta annál a kapunál, amelyen át a kiegyezést követő félszázad alatt hol lassúbb, hol erősebb ütemben szivárgott be a későbbi idők két legnagyobb veszedelme: a pánszlávizmus és a galíciai zsidóság.
Önök talán nem látták, de akik egy félszázad előtt ott éltünk a határok mentén, fájó szívvel láttuk, hogyan téríti el az addig nemzethű ruténséget vallásváltoztatás ürügye alatt a magyar gondolattól a pánszláv izgatás.
Vissza

Tartalom

Biró Zoltán: megnyitó beszéde: Virraszt a magyar lélek!3
Dr. Ravasz László: Keresztyén szellem, magyar kultúra6
Kelemen Krizosztom: Hitvalló magyarság11
Dr. Liptay Lajos: Magyar szellem, magyar közgazdaság15
Dr. Vladár Gábor: Magyar szellem, magyar jog21
Biró Zoltán: Zárszó28
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv