1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pythagorastól Mussolini-ig

Szerző

Kiadó: Tábori Elek Könyv- és Zeneműkereskedő
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 30 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta: Merkantil-nyomda, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Acquam mementó rebus in arduis servare mentem...
Igy énekel Horatius.
És igaza van.
Szegény földünk a maga tökéletességében, vagy helyesebben: tökéletlenségében,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Acquam mementó rebus in arduis servare mentem...
Igy énekel Horatius.
És igaza van.
Szegény földünk a maga tökéletességében, vagy helyesebben: tökéletlenségében, tétován kapkod „izmusok" és teóriák után, próbálja ideális, vagy reális alapon megoldani különféle problémáit, ám sikertelenül.
Ha objektíven körültekintünk a világban s mérlegelve minden eshetőséget, ama szempontból kezdjük vizsgálni az embereket s analizálni lelküket, hogy mi cél stimulálja őket arra, hogy nyomorogjanak, szenvedjenek, dolgozzanak és vigadjanak, arra a konklúzióra jutunk:, hogy amint a világ egy tengely körül forog, ugyanúgy forog az életünk is kizárólagosan egyetlen tengely: a boldogság körül.
A homo sapiens szempontjából csak ez az egyetlen fontos elérni való van az életben, függetlenül attól, hogy azt mi módon akarja keresztülvinni. A boldogságot képtelenség definiálni, mert az annyiféle, ahány ember van a földön.
A társadalom s a világ pedig individuumok, kizárólagosan egyéni célok után törtető lények összessége s így alakul át a boldogságért való küzdelem, az egész emberiség féltve ápolt, örökös problémájává ... Könyvtárakat írtak már össze erről a témáról, különféle tudósok, különböző korok írói és professzorai, más és más vallások hívői és hitetlenei, aszkéták és élvhajhászók, de ebben a kérdésben, egész a mai napig, nem vitték előre az emberiséget, még egy lépéssel sem. Vissza

Mieth E. J. István

Mieth E. J. István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mieth E. J. István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv