1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó eladói ismeretek

Vendéglátó tanfolyamhoz

Szerkesztő
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím: Kisosz füzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-03-3189-6
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az üzletek helye és szerepe a vendéglátásban11
Az üzemeltetés általános szabályai11
A hagyományos üzletek12
Nyitás előtti feladatok12
Nyitvatartás alatti feladatok17
Zárási feladatok19
Önkiszolgáló értékesítés szervezése20
A nyitás előkészítésének feladatai20
Az önkiszolgáló üzletek nyitvatartási idő alatti feladatai21
Az önkiszolgáló üzletek zárási feladatai21
Kiegészítő szolgáltatások21
Az üzletek kapcsolatrendszere22
Kapcsolat a szállítókkal22
Kapcsolat a vendégekkel22
Kapcsolat a versenytársakkal22
Az üzletek működése23
Az üzletek létesítése23
Az üzemeltetés tárgyi feltételei25
Az üzlethelyiségek25
Az üzletek gépi berendezése30
Az üzemeltetés személyi feltételei34
Szakképesítési előírások35
Feladat - munkamegosztás - önállóság35
Tulajdonosi feladatok36
Munkavállalói feladatok36
A vállalkozás értékesítő tevékenysége37
Az értékesítő tevékenység szerepe37
Az értékesítési módok38
Hagyományos értékesítés38
Az önkiszolgáló értékesítés40
Automata-értékesítés43
Az értékesítés formái44
Étlap szerinti értékesítés44
Menürendszerek44
Kötelező fogyasztás44
Társasrendezvények44
Az üzleten kívüli értékesítés formái45
Vendéglátóipari szolgáltatások46
Szórakoztatás46
Kényelmi szolgáltatások48
Szerviztevékenység48
Üzletprofilok és üzlettípusok49
Éttermek és vendéglők50
A gyorsétkezőhelyek52
Cukrászda, cukrászati szaküzletek53
Eszpresszók54
Italüzletek55
Szórakozóhelyek56
Vendéglátó üzletek osztályba sorolása57
Az üzleti választék kialakítása és közlése58
A választékkal szemben támasztott követelmények58
A választékközlés módszerei59
A vállalkozás beszerző tevékenysége62
A beszerzés, mint komplex tevékenység62
Beszerzési döntések63
Beszerzési módok64
A beszerzés mennyiségének és összetételének meghatározása67
A vállalkozás raktározó-beszerző tevékenysége71
A készletezés általános szervezése71
A raktározás folyamata72
Az áruátvétel72
A tárolás76
Tárolási módok77
Halmazos tárolás77
Polcos tárolás78
Ömlesztett tárolás78
Különleges tárolás79
A szakszerű tárolás79
A raktározás feltételei82
A raktározás helyiségei82
A raktározás technikai eszközei84
A raktározás személyi feltételei86
A vállalkozás termelő tevékenysége86
A termelés célja, folyamatai86
A nyersanyag előkészítése87
A nyersanyag elkészítése87
Befejező műveletek88
A termelést kiegészítő folyamatok89
A termelés és az értékesítés kapcsolata90
A termelés feltételei91
A vendégek igényei (kereslet)91
Az áru (nyersanyag)91
Belső kapcsolatok92
A termelés eszközszükséglete92
A termelésben részt vevő munkaerő94
A termelési feltételek összhangjának biztosítása94
A termelés szervezése95
Az üzleti főzőkonyhák tevékenységének szervezése95
Az üzleti befejező konyhák tevékenységének szervezése95
Az üzleti felmelegítő, tálaló konyhák tevékenységének szervezése96
Az üzleti hidegkonyha96
A konyhai cukrászat tevékenységének szervezése96
A melegkonyhához kapcsolódó kávékonyha tevékenységének szervezése96
Egyéb üzleti termelőhelyek tevékenységének szervezése97
Az áruforgalmi tevékenységet szolgáló főbb eszközcsoportok98
Állóeszközök98
Az állóeszköz fogalma98
Az állóeszközök fajtái99
Az értékcsökkenés99
Fogyóeszközök100
A fogyóeszköz fogalma101
Textíliák102
Munka- és védőruhák102
Göngyölegek102
Segédanyagok106
Élelmi anyagok106
Az élelmi anyagok készültségi foka107
Romlandó és tartósított élelmi anyagok107
Idénycikkek és a folyamatosan beszerezhető élelmi anyagok108
Az eszközök beszerzésének folyamata108
Állóeszközök állományának bővítése108
Fogyóeszköz beszerzése108
Segédanyagok beszerzése109
Az üzleti vagyonvédelem110
A veszteségek keletkezésének okai110
Vendéglátóipari veszteségek111
Leltárhiány111
Károkozás112
Veszteségek az üzleti munka folyamán112
Veszteségek a beszerzésnél112
Veszteségek a raktározásnál113
Veszteségek a termelésnél114
Veszteségek az értékesítésnél115
A vállalkozó üzletvezetői tevékenysége117
A vezetés fogalma és célja117
Az ellenőrzés119
Vállalkozói képességek119
A vállalkozó személye és a vezetés stílusa120
Erkölcs és illem a vendéglátásban120
A vendéglátó etika tárgya120
A kereskedelem sajátos jellege121
Az erkölcsi viszonyok és az érdekek123
Az elemi erkölcsi normák123
A kereskedő morális személyiségjegyei125
Tisztaság, gondozott külső, bizalomkeltő megjelenés128
A modor128
Beszédkészség129
Az udvariasság129
Segítőkészség130
Türelem, önuralom130
Őszinteség130
Tapintat131
A kereskedelem etikai helyzete131
Az eladói magatartás, viselkedési szabályok131
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó eladói ismeretek Vendéglátó eladói ismeretek Vendéglátó eladói ismeretek Vendéglátó eladói ismeretek Vendéglátó eladói ismeretek Vendéglátó eladói ismeretek

A borító enyhén kopott, töredezett, a lapélek foltosak. A címlap kissé kopott, néhány lapon jelölés, aláhúzás látható.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv