1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Játék a havason

Regény

Szerző

Kiadó: Nova Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Sárik-nyomda, Cegléd.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A szereplők bemutatkoznak

Nem szeretek olyan társaságba járni, melynek tagjait nem ismerem. Érthetetlen neveket mormogunk egymásnak és senkisem sejti, hogy ki az, akire... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A szereplők bemutatkoznak

Nem szeretek olyan társaságba járni, melynek tagjait nem ismerem. Érthetetlen neveket mormogunk egymásnak és senkisem sejti, hogy ki az, akire mosolyog és akivel hősies erőlködéssel próbál diskurálni nem is sejtve, hogy melyik pillanatban esik láthatatlan kelepcékbe legártatlanabb megjegyzéseivel is. Például a tűrhetetlen hőséget szidja egy úr előtt, akiről nem tudja, hogy fagylaltárús, vagy azt kérdezi valakitől, hogy kellemesen nyaralt-e, mert senkisem világosította fel, hogy az illető óriási botrányok közepette utazott el a Lidóról, ahol feleségét tetten érte egy jazzdobossal.
A világ legrégibb komédiásai a bábjátékosok már sejtették az igazságot, hogy világosan és határozottan be kell mutatni a szereplőket. Én vagyok Vitéz János! - mondja a dorongot szorongató hős és nyomban közli is velünk élete legfőbb programmját: mindenkit agyonverek, aki utamba kerül!
A közönség megtapsolja, mert tetszik neki Vitéz János és kíváncsian várja, hogy csakugyan sikerül-e mindenkit agyonverni? Rokonszenves fickónak tartják, mert lelke mélyén mindenki Vitéz János szeretne lenni, aki egyszerűen főbe kólintja azt, aki eléje áll.
A színdarabírók közül néhányan már szintén kísérleteztek a bemutatkozás rendszerével és az előadás megkezdése előtt függöny elé állították a darab szereplőit, akik röviden és tömören megmondták, hogy miféle emberek és milyen komédiát szándékoznak eljátszani?
Mért ne tehetné ugyanezt u regényíró is? Vissza

Fülszöveg

Békében élt fiatal feleségével Péter, a hegyek napbarnított fia az óriáshegyi menedékházban mindaddig, míg egy hóviharos napon négy fiatal, ízig-vérig modern nő nem vetődik a menedékházba. A hóvihar teljesen elzárja az épületet a világtól, elromlik a telefonvezeték is és ebben a fojtott, magányos világban robban ki a drámai cselekmény.
Péter felesége észreveszi, hogy a nők milyen kacér és veszélyes játékot üznek az urával és rettentő bosszút forral. Elpusztítja a menedékhely egész élelmiszerkészletét, éhhalálra ítéli valamennyiüket.
A maga megdöbbentő nyers őszinteségében mutatkozik meg mindenki jelleme és a kétségbeesés örületével próbálkozik a biztos halál előtt mindegyik mégegyszer boldog lenni.
Forró Pál húsz éves író munkásságának ez a jubiláris regénye teljes ragyogásában mutatja meg az író kivételes sokoldalú tehetségét.

Forró Pál

Forró Pál műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Forró Pál könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Játék a havason Játék a havason Játék a havason Játék a havason Játék a havason Játék a havason Játék a havason

Néhány lap foltos, a borító belső oldalán ex-libris címke található.

Állapot:
2.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv