1.035.393

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Múltunkon át a jövőbe - Túrázz át a Harmadik Évezredbe!

Turisztikai játék 2000.01.01. - 2001.12.31.

Szerkesztő

Kiadó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Borsod-Abaúj-Zemplén megye az ország természeti szépségekben és értékekben talán leggazdagabb térsége. Páratlan szépségű hegyei szemet gyönyörködtetőek. Megelevenednek mesebeli erdei, az ormokon... Tovább

Előszó

Borsod-Abaúj-Zemplén megye az ország természeti szépségekben és értékekben talán leggazdagabb térsége. Páratlan szépségű hegyei szemet gyönyörködtetőek. Megelevenednek mesebeli erdei, az ormokon magasodó méltóságteljes várak a történelem régmúlt hősei századait idézik. A Rákócziak egykori birtokain, kastélyaikban járva Önt is bizonyára megérintik a történelem fuvallatai. A sárospataki, boldogkőváraljai, füzéri vagy regéci várakban régmúlt korokba repít a képzelet. A Zempléni-hegység érintetlen szépsége mögött jótékony gyógyhatás rejlik - levegője, klímája önmagáért beszél. Hegyalja híres települései s Tokaj a borok királyával, a királyok borával kínálja Önt - s ha a hegy jóízű leve enyhítette szomját, a szomszédban várja Sárospatak, a "Bodrog parti Athén". Természetes gyógy- és termálvizeink segítik Önt egészsége megőrzésében. Kellemes környezetben élvezheti a víz nagyszerű erejét Bogácson, Mezőkövesden, Sárospatak-Végardón vagy Miskolc-Tapolca különleges barlang-fürdőjében.
Tündérszép mesevilág tárulhat a szeme elé, ha meglátogatja a világhírű Aggteleki cseppkőbarlangot - a Világörökség részét -, melynek levegője szintén gyógyhatású. A kiterjedt barlangrendszer számos felfedeznivalót rejteget a nyitott szemmel járó látogatónak. Mezőkövesd a népi kultúra bölcsője: néprajzi hagyományokkal, a népművészet élő valóságával találkozhat e környéken. A nagy hagyományok vidéke féltőn őrzi és ápolja szellemi örökségét.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és annak Idegenforgalmi Hivatala, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség az 1000 éves államiságunk évfordulóján, harmadik évezred küszöbén turisztikai játékra hívja Önt és családját, barátait "Múltunkon át a jövőbe - Túrázz át a harmadik évezredbe" jelmondattal. E nagyszabású túrasorozat résztvevői megismerkedhetnek megyénk gyöngyszemeivel, az itt élő emberek vendégszeretetével. Személyesen is meggyőződhetnek arról, hogy ízelítőül kínált látnivalóink valóban feledhetetlen élményt nyújtanak.
Jöjjön és fedezze fel a természet és a kultúra csodáit - túrázzon át Borsod-Abaúj-Zemplén megyén! /Dr. Ódor Ferenc - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke/ Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Múltunkon át a jövőbe - Túrázz át a Harmadik Évezredbe! Múltunkon át a jövőbe - Túrázz át a Harmadik Évezredbe! Múltunkon át a jövőbe - Túrázz át a Harmadik Évezredbe!

A borítón hajtásnyom látható. A gerinc töredezett.

Állapot:
840 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba
konyv