1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Oda van a virágos nyár..."

Régi dalok, nóták

Szerkesztő

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A borítón Csuta György festőművész "Egyedül" c. festményének egy részlete. 500 sorszámozott példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hosszabb gondolkodás után jutottam arra az elhatározásra, hogy a kiadványhoz rövid bevezetőt írok. Az ilyen gyűjteményeket ugyanis nem szokás mindig bevezetővel ellátni. Hogy mégis azt teszem, az a... Tovább

Előszó

Hosszabb gondolkodás után jutottam arra az elhatározásra, hogy a kiadványhoz rövid bevezetőt írok. Az ilyen gyűjteményeket ugyanis nem szokás mindig bevezetővel ellátni. Hogy mégis azt teszem, az a dalok, a nóták iránti nagy szeretetemnek tulajdonítható. Már gyermekkoromban szerettem énekelni, és később minden vágyam az volt, hogy zenész, dalos lehessek. Sajnos, szüleim anyagi helyzete ezt nem tette lehetővé. A felszabadulás után pedig az élet más területet jelölt ki számomra. A régi dalok, nóták egy részét azonban nem felejtettem el, s mint nótaszerető határoztam el, hogy szülőfalum, Komádi nagyközség és környékén ismert régi dalokat összegyűjtve leírom, hogy azok feledésbe ne merüljenek.
A munka során igyekeztem megőrizni a táj szokásaiból is táplálkozó emberi nyelvezetet és a dalszövegét ennek megfelelően rögzíteni. A dalokhoz kottaanyagot - megfelelő ismeret hiánya miatt - nem készítettem. De a jobb áttekinthetőség céljából igyekeztem a betűsorrendet betartani. Tudom, hogy a leírt dalok többségét az ország más táján is ismerik. Ha azonban csak egy nótával vagy csak egy nótasorral sikerült gazdagítanom dalaink tárát, akkor már nem dolgoztam hiába.
A nóta ugyanis az embereket közelebb hozza egymáshoz, életüket szebbé, tartalmasabbá, sőt állítom, hogy élőbbé is varázsolja.
Az összegyűjtött dalokat azzal a bizakodással adom közre, hogy azokat a következő nemzedékünk is szeretettel fogja énekelni.

Békés, 1985. január 2. napján.
DR. TARSOLY LAJOS Vissza

Tartalom

Lassú7
Csárdás43
Friss91
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv