1.035.484

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Goethe hazájában

Útinapló

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szikra
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Néhány órája csak,hogy "Buna seara"-val köszöntött a román hálókocsi-kalauz, amikor felszálltam Budapesten a West-Orient expressz egyik kocsijába. Késő este indultunk, s most, amikor a hajnal első... Tovább

Előszó

Néhány órája csak,hogy "Buna seara"-val köszöntött a román hálókocsi-kalauz, amikor felszálltam Budapesten a West-Orient expressz egyik kocsijába. Késő este indultunk, s most, amikor a hajnal első sugarai elővarázsolják a sötétből a tárgyak körvonalait, már csehszlovák földön járunk.
Néhány óra is végtelen hosszúnak tűnik akkkor, ha az ember álmatlanul tölti az éjszakát. Én is úgy érzem most, mintha már egy örökkévalóság óta virrasztanék. Rossz alvó vagyok. Elég, ha másképp vetették az ágyam, és le nem húnyom a szemem egész éjjel. A sötétséget, ezt a mindent ellepő, sűrű szövésű anyagot nézem szakadatlanul. És amit külső fény híján nem láthatok, azt sokszorosan pótolják a belülről világító emlékek. Tájak és emberek, színek és illatok elvenednek fel bennem, sokéves, többévtizedes élmények gyűrik le a tömény feketeséget, és egyre több fényt követelnek maguknak.
Vissza

Kürti László

Kürti László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kürti László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv